Свободно време

2021: Възходът на свежите вина

Сериите Verano Azur и PIXELS на New Bloom Winery отговарят на най-новите тенденции на пазара

27.07.2021г. / 09 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: New Bloom Winery

Снимка: New Bloom Winery

Лятото е море, слънце и студено вино. Тенденциите този сезон са да се пият свежи, бели и розе вина с подчертан плод във вкуса, казват от една от най-модерните изби на пазара New Bloom Winery. Техните серии Verano Azur и PIXELS носят точно този характер. Не е новина, че розета тип Прованс запазват своята популярност сред родните потребители – казват експертите.

Такова е розето в серията PIXELS - от френския сорта Гренаш, с нежен светлорозов цвят, но като качества по нищо не отстъпва на по-високия ценови клас във Франция. И на световната карта розовите вина запазват стабилен ръст за последните години като пандемията не е повлияла възходящата тенденция. В България наблюдаваме същото, сочат данни от пазара. Търсят се също така бели купажни вина от два или повече сорта.

„В серията Verano Azur разполагаме с купажно вино, което съчетава свежестта на Совиньон Блан и плодовостта на Вионие. Тази комбинация е изключително подходяща за летните месеци. Розето от същата серия е силна изява на сортовите аромати на Каберне Совиньон, които са типичните за сезона ягоди, малини и зрели бели череши. От друга страна, Совиньон Блан от серията PIXELS, напомня на вина от Новия свят, характерни със свежите си тревисти аромати“, споделят от New Bloom Winery.

„Категорично можем да обобщим, че консуматорите в България все повече повишават винената си култура, като по този начин увеличават изискванията си към винопроизводителите, което води до положително нарастване на съотношението цена-качество“, споделиха от екипа на избата в Съединение. Според експертите консуматорите, 18-25-годишни, обръщат внимание и на нововъведенията като винтови капачки, стъклени тапи и всичко, което прави виното по-лесно за съхранение и отваряне.

„За последната година Verano Azur бележи ръстове въпреки трудната 2020 и затварянето на ресторанти и заведения. Марката е оптимистична, свежа и потребителите ѝ разпознават в нея carpe diem и желанието за лекота и безгрижие.“ Още нещо важно отчитат от New Bloom Winery - 2021 е белязана и от възход в пенливите вина – световен тренд, който по-бавно намира отклик сред родната публика. За любителите на искрящите мехурчета тотален хит е Pixels Глера. Именно от този сорт в Италия правят Просеко.

Снимки: New Bloom Winery

Коментирай