Свободно време

Писмени съкровища представя литературен фестивал в Русе!

01.09.2021г. / 12 15ч.
Мария Дуковска
Писмени съкровища представя литературен фестивал в Русе!

Искате да посетите събитие, което е не само интересно, но и полезно и обогатяващо? Нашето предложение е да посетите Литературния фестивал на проекта "Писмените съкровища на Долен Дунав". Това вълнуващо събитие ще се проведе в Русе в периода 07.09-10.09, като целта му е да се представи писменото наследство в този регион, да се демонстрира туристическия потенциал на Русенската библиотека и да се осъществи творчески контакт между участниците във фестивала.

Ще се насладите на няколко дни изпълнени с много игри, интересни посещения, и разнообразие от приятни изненади! А най-хубавото? Организирани са интересни занимания за малчуганите, които ще пробудят техния интерес към литературния свят и богатството, което той може да предложи. За Ваше удобство тук представяме предварителната програма на фестивала:

  • три творчески работилници за деца:
  1. за изработване на екслибрис;
  2. за изработване на комикс;
  3. и изработване на родословно дърво;
  • литературна игра;
  • посещение на Международно дружество "Елиас Канети" в Търговска къща "Поликар и Канети";
  • представяне на две изложби: за Стефан Гечев и изложбата "Азбука за малките", посветена на "Азбука за малките" от Александър Божинов, подготвена от Антон Стайков и Димитър Трайчев;
  • представяния на книги;
  • представяне на оборудването, закупено по проекта и неговите възможности.

В периода 26-ти до 29-ти август се проведе фестивала в Крайова, като той отново е част от финала на проекта "Писмените съкровища на Долен Дунав". Окръжната библиотека „Александру и Аристя Аман“ в Крайова също е участник в проекта, като успя да постави интересно начало на поредицата от събития. Участниците имаха възможност да посетят книжни изложби, конференции и семинари, да вземат участие в публично четене и дебати, и да се насладят на представянето на интересни книги.

За повече информация можете да посетите фейсбук страницата и да следите за новини покрай събитието или да се информирате за новостите от сайта.
 
Запишете фестивала веднага в календарите си и обезателно го посетете – ще останете очаровани!

Коментирай