Свободно време

Спектакълът „Ре-ренесанс“ с премиера и в София

Музика, песен и танц в едно уникално представление

09.09.2021г. / 12 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Драгомир Димчев

Снимка: Драгомир Димчев

Тази есен ще бъде театър. Спектакълът „Ре-ренесанс“ по текстове на Уилям Шекспир и режисьора Георги Грозев ще има своята премиера и в София в едно уникално артпространство и сцена – Творческа къща „Грозарде“. 

Морската премиера на “Ре-ренесанс” се състоя на фестивала за старинна музика и танц Stravaganza в Шабла, благодарение и на подкрепата на Петя Плукчиева и общината. 

Това е едно представление с много музика, танци, което пренася публиката в миналото, докато е и в настоящето. Още едно доказателство, че театърът и музиката се допълват. 

В София публиката ще се наслади на играта на актьорите Анна – Мария Николаева (повече за нея може да прочетете тук), Георги Грозев, Боряна Бабанова, Станислав Анев, Вяра Грънчарова и Борис Павлов.

„Ре-ренесанс“ се осъществява и с подкрепата на Национален Фонд Култура.

Актьорите и режисьорът Георги Грозев сами създават специфичната сценография, използвайки рециклирани найлони. Впечатляващи са костюмите, които са досущ ренесансови въпреки употребата на този материал, обикновено считан за отпадък. Още едно послание на спектакъла е колко е важно да се рециклира и да се грижим за природата, за планетата.

Уникалните кадри са дело на Драгомир Димчев, който умело улява емоциите на персонажите. 

 

Коментирай