Меркурий и Венера преминават в Рак на 17 юни – ставаме по-емоционални

Търсим и даваме любов

17.06.2024г. / 13 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 17 юни планетата на комуникацията Меркурий преминава във водния знак Рак. Там тя ще се задържи до 2 юли. Когато Меркурий е в Рак, ние ще бъдем по-привлечени към информацията, която ни носи повече стойност. Мислим, говорим и приемаме информация на по-дълбоко, по-инстинктивно ниво.

Интересът ни е по-малък към това, което е универсално, и повече към това, което ни засяга лично. Мислите ни са „оцветени“ от нашите емоции, което прави по-трудно да бъдем обективни, тъй като както знаем, Ракът е доста емоционален зодиакален знак.

Свързани статии

По време на този транзит ние може да имаме способностите да генерираме повече оригинални идеи. Също така ще се нуждаем от интимна среда, за да изразим напълно себе си, имаме повишено чувство за хумор и топлота в комуникацията с другите.

Докато Меркурий е в знака на Рак, има вероятност мислите и емоциите да ни управляват повече за сметка на логиката. Това може да не е непременно нещо лошо, тъй като бихме могли да използваме това да сме любезни спрямо другите.

Свързани статии

Но на 17 юни още една планета преминава в Рак и това е Венера. Това означава, че семейните и любовни връзки ще бъдат това, за което жадуваме най-много. Удоволствието ще бъде намерено в домашния уют и комфорт.

Докато Венера в Близнаци ни кара да се колебаем дали да имаме близост или разстояние с другите, то в знака на Рак ще ни накара да търсим близост. Но подобно на транзита ѝ в Близнаци, в Рак бихме могли да сме тревожни или развълнувани, защото голяма част от това произтича от нейната нужда от близост.
Ракът, освен че е чувствителен, на моменти може и да е раздразнителен.

Свързани статии

В знака на Рак, планетата на парите, красотата и любовта ни носи подхранваща, защитна и самозащитаваща, предпазлива и плодородна енергия. Възможно е да преминем през много емоционални възходи и падения в любовта под това влияние поради нашата повишена чувствителност. Ставаме по-нежни и романтични, доказвайки любовта си към другите чрез грижа и отдаденост. Искаме да накараме любимите ни хора да се чувстват добре, но също така търсим сигурност и удобство за себе си.

Свързани статии

Според някои западни астролози това е добър цикъл за събиране на пари, свързани с недвижими имоти например. Също така да се наслаждаваме на забавления, да се поглезим. Освен всичко това, Венера в Рак може да ни направи и по-сантиментални.

Свързани статии

Коментирай