Зодията, в която сте родени, до голяма степен определя в каква личност ще се превърнете, какъв характер ще носите, как ще реагирате спрямо ситуациите и хората в живота си. По този начин зодията играе роля и за това дали ще сте закрилници за вашите близки и обичани хора. Според астрологията, вашият слънчев знак играе съществена роля за вашата идентичност, а лунният ви знак представлява личното ви Аз, пише bustle.com. Слънчевият ви знак играе съществена роля за първите впечатления, които оставяте у другите, както и за външния израз на личността ви, вашият имидж. Лунният ви знак може да подскаже много за ценностите ви, за стабилността на личността ви, за това колко надежден приятел, партньор и близък сте.

Четирите най-искрени зодии, които общуват открито

Елементите в астрологията са показател за това до каква степен играете роля на защитници спрямо другите около вас. Огнените знаци например са изключително страстни във всичко, което правят. Това ги кара да проявяват покровителско поведение към близките си и хората, които обичат, както и към тези, за които смятат, че се нуждаят от закрила и подкрепа.

Ако сте склонни да проявявате териториално поведение към близките си, това може да се дължи на зодията ви. Някои зодиакални знаци са с много по-силно изразен защитен характер от другите.

Кои са четирите зодии закрилници в зодиака?

Лъв

Лъвовете са много сърдечни, лоялни приятели и партньори. Те са едни от най-изявените защитници в зодиака. Заложено е в природата им да пазят близките си, да се грижат за любимите хора, да проявяват защитническо поведение дори към колеги, познати, ако сметнат, че имат нужда от това. Семейството е над всичко за Лъвовете. Ако по някакъв начин усетят заплаха за свой близък, те могат да станат язвителни и дори опасни.

Способни са на всичко, за да защитят любим човек. Лъвовете винаги защитават онова, което смятат за тяхно притежание и отговорност, подобно на лъвовете в дивата природа, които защитават своя прайд. Понякога за околните изглежда сякаш Лъвът проявява защитническо поведение като самоцел, като начин да се покаже, но това не е така. Инстинктът за пазене и защита на близките отключва тези механизми при Лъва. Той е неспособен да се опълчи на собствената си природа и често действа импулсивно.

6 причини огнените зодии да се справят по-добре в любовта

Телец

Когато Телецът обича истински и се е убедил във вашата отдаденост и любов, той е способен да направи всичко на света, за да ви накара да се чувствате защитени. Телците са способни на безкрайна любов и защита към другите, стига да сметнат, че си заслужава. Те проявяват протективност не само към близките си, но и към материалните си притежания, тъй като им е дълбоко заложено да търсят добро материално осигуряване.

Телците са способни да положат всички необходими усилия, за да защитят това, което смятат за свое притежание. В това число попадат не само материални притежания, но и личности, към които Телците имат склонност да проявяват притежателно поведение.