Знаете ли, че интелигентните хора са по-склонни да подценяват реалното си ниво на знания? От друга страна, по-малко компетентните са склонни да се надценяват, а това се нарича ефект на Дънинг-Крюгер. Ако вие сте от тези, които не мислят, че са толкова умни, вижте няколко признака, че не е така.

Често ви доскучава

Интелигентните хора винаги се отегчават от рутината, а това се дължи на факта, че притежавайки много знания и умения, хората с по-развит интелект не могат да ангажират целия си потенциал при изпълнение на задачите си. Ето защо, ако в работата им, личния живот, дори в любовната им връзка няма разнообразие, те бързо губят интерес.

Цветовете във фъншуй и кога да ги обличаме

Чувствате се по-млади от реалната си възраст

Ако все още не ви се вярва, че вие попадате в групата на интелигентните личности, то помислете дали всъщност не се чувствате по-млади, отколкото сте. Според забавният сайт brightside.me колкото по-високо е нивото ни на интелигентност в юношеството, толкова по-вероятно е да се чувствате по-млади в напреднала възраст.

7 сънища, които имат важно тълкувание

Трудности при изграждането на романтични отношения

Според западни изследвания, хората с коефициент на интелигентност над 120, често могат да се окажат самотни, като те най-често предпочитат партньори с по-ниски IQ резултати.

Навикът да си гризете ноктите

Оказва се, че за много умните хора е по-трудно да се справят с лошите си навици, отколкото за другите. За гризането на нокти се смята, че е признак на повече стрес в живота, но също така и че личността е перфекционист, стремяща се да изпълнява поставените ѝ задачи максимално бързо.

Какви са децата според месеца им на раждане

Може да казвате „не“ на себе си и импулсивните ви желания

Търпението не е просто положителна черта, но и показател за интелектуално развитие. Според учени, хората, които са в състояние внимателно да преценят възможностите и да устоят на импулсивните си желания, демонстрират по-високи нива на интелигентност.

Още по темата

Способност за решаване на проблеми по оригинален начин

Как разрешавате вашите проблеми? Защото се оказва, че прилагането на оригинални начини за решаване на проблеми в ежедневието може да е признак на висок интелект и това, че мислим творчески.

Чести екзистенциални кризи

Още един признак за интелигентност са екзистенциалните кризи в живота. За такива личности е изключително важно да намерят своята мисия и цел.