Как да направим картички сами? Какви материали да използваме, за да се получи нещо оригинално и красиво? Тук ще споделим няколко лесни идеи за любителите на приложното творчество, на уникатите и на подаръците от сърце. Защото всеки може да отиде до най-близката сергия, книжарница, магазин и да купи картичка, но не всеки би седнал да изработи сам такава.

Идеите ще са ви от полза и ако детето ви се върне от училище, тръсне чантата и каже, че за утре за домашно трябва да направи картичка, а не знае каква. Вече дори и на децата са им доскучали рисуваните елхички. Всяка година едно и също.

А Коледа всеки път трябва да е различна – но винаги неповторима и винаги приказна. Защото вярата в чудесата трябва да възкръсва всяка Коледа с нова сила.

Затова защо пък тази година да не разнообразим картичките като включим апликации с плат, панделки, бял пухкав памук и други материали, които ни се намират в къщи или пък такива, които сме закупили предварително и специално за Коледа: малки керамични или дървени коледни шейнички, кончета, звездички, лунички. Лесно можем да направим картичка със заснежен прозорец в Коледната нощ, в която трепти Коледната свещ и разпръсква надежда. Можем да направим и апликирана елхичка, с мъниста и разноцветни панделки или усмихнати джудженца затрупани от сняг и подаръци. Можем да направим всичко, ако имаме малко материали и много желание.

Коледният дух трябва да слезе отново на земята, отново да покори сърцата и отново да направи опит да заживее завинаги в тях.

Използвайки възможностите на апликацията, можем да направим много по-бързо коледна картичка, а така ще ни остане повече време, за да направим повече коледни картички. Което пък от своя страна ни дава възможност да зарадваме повече хора и на повече да кажем: Мисля за теб, желая ти вълшебна Коледа и успешна Нова година!

Вижте няколко предложения.