Тази неделя в „Гласът на България“ предстоят първите битки за сезона, белязани от силни емоции, много усмивки, сълзи, победи, неизбежни драматични раздели и истинско музикално пиршество на сцената на любимото шоу. За първи път треньорите ще се срещнат отблизо с отборите си и всеки от тях ще им представи своя помощник, на когото ще разчита в подготовката на участниците за вокалните двубои. Мастър Иван Лечев ще заложи на силната рок подкрепа и присъствие на Наско от Б. Т. Р., а поп кралицата Мария Илиева ще бъде „дясната ръка“ на Любо Киров. Дони, който е важна фигура в музикалния път на DARA, ще я подкрепи в нелеката задача по подготовката на отбора ѝ.

Галена пък ще разчита не само на Меди, а и на музикалния педагог и изпълнител Георги Симеонов – JJ. С мощната подкрепа на гост-треньорите, менторите ще дадат всичко от себе си и ще определят „кой срещу кого“ от отборите им да се изправи в достоен музикален двубой.

В неделната вечер, точно в 20:00 ч. в ефира на bTV, 22-ма участници ще се изправят един срещу друг, разпределени в 11 двойки на сцената. В първите битки всички в залата и пред екраните ще се насладят на невероятно музикално зрелище – ще чуят изпълнения на световно ниво, ще усетят невероятния хъс за победа и ще почувстват неповторимите емоции и вълнения у всеки от участниците.

От отбора на DARA във вокален двубой ще се изправят: Христина Йосифова и Натаса Андреу, Даниел Стайков и Кийрън Смит, Гинка Владимирова и Боряна Георгиева. От отбор Любо един срещу друг ще бъдат: Поли Николова и Симона Бакалова, Стефан Здравкович и Стилиана Димитрова. От отбор Галена двубоите ще са между: Галя Георгиева и Мартин Николов, Виктория Главчева и Волена Апостолова, Ивелина Андреева и Александър Трифонов. А от отбора на мастър Лечев ще се състезават Иван Иванов и Стефка Емилова, Рая Димитрова и Флоралин Георгиева и „тежката артилерия“, както Лечев ги нарича – Борис Христов и Георги Костадинов.

С първите битки в шоуто ще настъпят и първите „кражби“, а треньорите ще имат право на само по една кражба, което допълнително ще ги затрудни. А кой или кои ще са късметлиите, които няма да напуснат „Гласът на България“ в неделя, зрителите предстои да разберат.