Свободно време

Календарът на Fibank 2022 – в подкрепа на БФХГ и на Селскостопанска академия

30.11.2021г. / 15 39ч.
Мария Дуковска
Календарът на Fibank 2022 – в подкрепа на БФХГ и на Селскостопанска академия

За девета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) застава зад благотворителна кауза, посредством своя луксозен календар за предстоящата 2022-а година. В последния ден на ноември той бе представен пред отбрана публика в литературен клуб „Перото“ в столицата.

Тази година каузата е посветена на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и на идеята за устойчиво развитие, посредством подпомагането на научни разработки за запазване на българските сортове плодове и зеленчуци. Именно тази нелека задача е част от Плана за устойчивост и един от 17-те стълба за устойчивост на Обединените нации, фокусиран върху географско биоразнообразие, водещо до намаляване на въглеродния отпечатък и вредата върху природата от използването на пестициди.

Концепцията на календар 2022 е повече от интересна, като съчетава финеса, чистотата и грацията на девойките и момичетата от Българската федерация по художествена гимнастика, които по нестандартен начин позират с типично български плодове, зеленчуци, цветя, включително и прословутата ни Роза Дамасцена (маслодайна роза). Зад реализацията на проекта застава традиционно екипът на рекламна агенция KIWI Advertising с артдиректор Елица Узунова, който работи по концепцията, дизайна, обработката и печата на календара. Стайлингът е на Сирма Чаушева, а фотограф е Елена Ненкова. Още от първото издание на календара през 2013 г. на страниците му са заставали едни от най-известните лица в българския спорт.

„Позитивните, чисто български каузи, са много важни за нас! На първо място – съхраняването и развитието на нашите изконни български сортове плодове, зеленчуци и посеви. Това е стратегическа мисия с далечна перспектива и тя ще дава богата реколта с поколения напред. Редом с това подкрепяме и родната художествена гимнастика – спортът, станал българска гордост пред целия свят. Така дойде художествената идея да съчетаем красотата и грацията на нашите прекрасни момичета с натуралната символика на типично български сортове плодове и зеленчуци. И хармоничната им обща визия буквално оживя!“, споделя Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

Пред обектива на Елена Ненкова в продължение на три дни заставаха Камелия Петрова, Кристиана Дойчева, Сузан Пуладиан, Гергана Трендафилова, Мария Стаменова, Александра Василева – членове на националния отбор по художествена гимнастика – ансамбъл девойки; Стефани Кирякова, Ева Брезелиева, Лъчезара Пекова, Стилияна Николова, Татяна Воложанина и Катрин Тасева – членове на националния отбор по художествена гимнастика – ансамбъл жени; както и олимпийските шампиони от Токио 2020 Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Всички средства от продажбите на календара ще бъдат дарени на Българската федерация по художествена гимнастика и на Селскостопанска академия, с цел подпомагане на тяхната дейност. Календарът е наличен във всички клонове и офиси на Fibank от 6 декември и е с цена 10 лв. Той е отпечатан на 100% рециклирана хартия без съдържание на елементарен хлор, без тежки метали и с неутрално pH в унисон с дългосрочния ангажимент на банката към обществено отговорни устойчиви практики.

„Горди сме, че с нашето послание в този благотворителен календар можем да подкрепим идеята за устойчиво развитие – подпомагане на научните разработки за запазване на българските сортове. С благодарност към нашите партньори от Fibank, които за поредна година помогнаха на българската художествена гимнастика да осъществи своята олимпийска мечта!“, отбелязва на свой ред Илиана Раева, президент на БФХГ.

Коментирай
Здраве и красота