Карта на деня – Влюбените изобразяват Адам и Ева в райската градина преди грехопадението и най-често се появяват, когато трябва да се вземе дълбоко, емоционално решение на ниво душа. Влюбените са кръстопът, те са тук за да ви вдъхновят да осъзнаете какво наистина обичате, и да го изберете. Да преоткриете своите ценности и мотивация, да се запитате дали изборът хармонизира с вашата душа, с усещането ви за мисия и с вътрешната ви ценностна система. Може да възприемете тази карта и като себеоткриване и взимане на определено решение спрямо това себеоткриване. Картата ви стимулира да обърнете внимание на вътрешния си свят и начина, по който изразявате себе си. Може да срещнем човек, призвание в живота си, приятел, който винаги е бил там, страст, която искаме да запалим, но наистина това, което ще открием, ще усетим като част от себе си. Картата на влюбените ви призовава да послушате инстинкта си и в крайна сметка изборът е във вашите ръце, а веднъж осъзнали и припознали този избор, като единствено правилния и хармоничен за вас, то няма връщане назад.

Съвет за деня – Двойка пентакли е карта, която ни съветва да се заземим и да балансираме. Ако има някакви промени и сътресения се опитайте да останете спокойни.

В работата: Може да се наложи да направите избор, да вземете важно решение или да предприемете промяна. Бъдете възприемчиви към посланията на интуицията, защото днес предразсъдъци и вярвания може да се разклатят и да отворят път за нови отношения и работа.

За влюбените и семейните: Денят е добър за споделяне на романтични чувства, за мечти, планове за почивка или празник, може да получите новина. Но е важно да останете балансирани и да не затъвате твърде много в емоции и чувства, останете леки и избягвайте драмата.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.