Свободно време

Съветите на Bosch за отлични резултати при приготвяне на печива

14.12.2021г. / 13 02ч.
Аз жената
Съветите на Bosch за отлични резултати при приготвяне на печива

Предстоящите коледни празници и пищната трапеза са истинско предизвикателство дори и за домакините с опит. Традиционните ястия изискват не само качествени продукти и подходящи рецепти, но и правилно използване на функциите на вашата фурна. Ето няколко полезни идеи и съвети от Bosch домакински уреди за отлични резултати при печене.

Да започнем с подготовката за печене, която предполага да се нагрее предварително фурната още докато подготвяте ястието. За това е важно да не задавате твърде висока температура в опит да съкратите времето за нагряване. След като фурната се нагрее, поставете ястието максимално бързо, за да не губите от топлината и да не пада температурата. Използвайте стъклото, за да следите ястието, вместо често да отваряте вратата и да губите топлина и енергия.

Имайте предвид, че освен времето за готвене и настройките на температурата за конкретното ястие, резултатите от готвенето зависят от качеството на продуктите, размера и типа на съда за печене. За оптимални резултати при готвене използвайте качествени хранителни продукти и само охладено месо. Замразената храна трябва да се готви директно от фризера. Препоръчваме да се използват тъмни метални съдове за печене, защото поглъщат по-добре топлината и тя се излъчва по-добре от повърхността.

Вентилатор за горещ въздух.

В режим на горещ въздух топлината се разпределя равномерно и достига до всички части на храната, защото вентилаторът се върти постоянно във вътрешността на фурната. Циркулиращият въздух е идеален за печене на няколко пици едновременно. Но бъдете внимателни: при този режим ястията изсъхват много по-бързо.

Магическото число 20.

Понякога в рецептите са отбелязани само температурите за готвене с нагряване отгоре/отдолу или с циркулиращ въздух. Имаме решение за вас: като намалите с 20°C температурата за готвене отгоре/отдолу, ще получите приблизителната подходяща температура за фурна с циркулация на въздуха. Например 200°C за нагряване отгоре/отдолу се превръщат в 180°C при фурна с циркулация на въздуха.

Подходящата температура за всяко тесто.

При печене всяко тесто се нуждае от малко по-различно време и малко по-различна температура. Сладкишите с по-висока форма, например кекс, изискват повече време отколкото например бисквитите. Един малко известен трик за по-бързо втасване на тесто е да го сложите във фурната като използвате настройката за размразяване. Температурата в този режим е подходяща, защото не е много висока и създава добри условия за втасване.

Интелигентните фурни на Bosch, които могат да управляват с приложението Home Connect имат сензори, които ще ви помогнат да усъвършенствате ястието си, като наблюдавате процеса на готвене, както и ще ви уведомят където и да сте, когато храната е готова. Приложението Home Connect ще ви предложи сезонни идеи за рецепти, както и правилните настройки за тяхното приготвяне, които се задават директно на вашата интелигентна фурна. Тази възможност позволява да направите дома си по-безопасен, по-енергийно ефективен и по-интелигентен, което спестява време и повишава качеството на живот.

 

Коментирай