Свободно време

Чаровната водеща Владимира Илиева: Динамиката в работата ме зарежда още повече

Водещата на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева е специален гост в рубриката „Тя, звездата“

22.12.2021г. / 08 22ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Броени дни преди най-светлите празници и новата 2022 година, очарователната водеща на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева е специален гост в рубриката „Тя, звездата“ на Az-jenata.bg, където за пръв път разкри повече за новото си амплоа – това на водещ на спортните новини в ефира на националната телевизия. Вече близо половин година тя информира зрителите в ефира за най-важните новини от света на спорта. Как приема това начинание, кое е най-вдъхновяващото спортно събитие през 2021 г., с което запознава зрителите на Bulgaria ON AIR и как поддържа страхотната си форма – научете от интервюто.

Влади, вече близо половин година освен да информираш зрителите в ефира на Bulgaria ON AIR за настроенията на времето и температурните промени, ти ги запознаваш и с най-значимите и актуални новини от света на спорта. Как приемаш това ново амплоа за теб?

В самото начало воденето на спортни новини бе съвсем ново и различно начинание за мен, в което обаче се впуснах с голямо желание, хъс и мотивация за надграждане на знанията си. Към днешна дата смело мога да заявя, че с голямо удоволствие, внимание към детайлите и прецизност се отдавам на подготовката на целия процес – от изготвянето на самата емисия, до запознаването на зрителите на Bulgaria ON AIR с най-важните и актуални спортни новини от деня по лесен, разбираем и достъпен начин. Динамиката в работата е голяма, но точно това много ми харесва и ме зарежда още повече.

Кое е най-силно вдъхновяващото за теб спортно събитие или история, с която запозна зрителите в ефира през 2021 г. като водещ на спортните новини по Bulgaria ON AIR?

Не мога да скрия, че винаги когато трябва да отразявам новина, свързана с художествената гимнастика, много се вълнувам. Този спорт ме докосва по един по-специален начин. Последната такава новина беше свързана с бенефиса на „златните момичета“. Красивият спектакъл, който тези прекрасни млади дами направиха, беше изключителен. Зрелищното светлинно шоу и силно въздействащата музика още по-ярко подчертаваха нежността и финеса, с които тези страхотни момичета изпълняваха композициите си. Самата аз, слушайки словото на председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева, настръхнах.

Какво е за теб спортът и имаш ли своя лична мисия или мото, което искаш да предадеш на зрителите?

Лично аз в спорта откривам безценна възможност едновременно да се грижа за физическото и психическото си здраве. Няма нищо по-хубаво от това човек да бъде здрав и да се чувства добре в собствената си кожа. От друга страна, спортът е изключително приятен начин да разпуснеш и да се отърсиш от събралото се напрежение от деня, да оставиш за малко тревогите настрана и да се фокусираш изцяло върху себе си. Не мога да не отбележа и това, че спортът е един от най-добрите учители – вярвам, че именно той може да възпита у човек дисциплина, точност, чувство за отговорност, лоялност, уважение към отсрещния и още много основополагащи чисто човешки качества. И не на последно място, спортът е и емоция, удоволствие и страст – все неща, които ни правят истински живи. Ако мога да предам дори частица от всичко изброено дотук и да запаля искрата и интереса към спорта и активния начин на живот дори на един от зрителите на Bulgaria ON AIR, значи успешно съм си свършила работата.

Като една добре изглеждаща млада дама, няма как да не те попитаме и как поддържаш формата си, на фона на динамичното си ежедневие и многобройните задачи?

От около 5-6 години се интересувам и непрекъснато чета за това как да поддържаме физическото си здраве на високо ниво. Изводът, до който съм стигнала за себе си е, че балансираното хранене в комбинация с движението дава големи резултати. Едно от най-полезните неща за тялото е ходенето – 20 или 30 минути на ден разходка в парка е чудесен начин едновременно да разпуснеш и да се раздвижиш. Поради динамичното ежедневие и работните ми ангажименти, в момента разполагам с много малко свободно време. Аз обаче не приемам това като оправдание и поради тази причина винаги планувам задачите си така, че не оставям на заден план грижата за физическото си здраве. Старая се да си приготвям храната от вкъщи, както и да правя минимум 10-15-минутна тренировка у дома преди да отида на работа. Ако имам време отивам до кварталния фитнес, за да направя по-дълга тренировка. Моите начини да поддържам формата си са прости – ежедневни тренировки по 10-15 минути и задължително 2 по-тежки за седмицата. Не съм привърженик на диетите, най-важно е балансираното и пълноценно хранене в нормални количества – 4 пъти хранене на ден, разпределено на малки количества и по възможност домашно приготвено.

Как обикновено преминава една твоя тренировка?

Всичко зависи от времето, с което разполагам. Но за мен най-важно е във всяка тренировка да раздвижа цялото тяло. Обичам да тренирам вкъщи – закупила съм си гири и ластици. Много добра работа вършат, особено за жените, защото ние нямаме нужда от големи натоварвания. Ако обаче ми остане време за фитнес, тогава съм най-щастлива. Само един час в залата ми е нужен, за да се почувствам добре и да си тръгна с усмивка, заредена за оставащите задачи от деня.

Намираме се на прага на новата 2022 година. За финал, какво пожелание ще отправиш към читателите на Az-jenata.bg?

Пожелавам на всички най-вече здраве през новата година. И за финал ще кажа само: Мечтите се сбъдват! Просто вярвайте и никога не се отказвайте!

Снимки: Bulgaria ON AIR, личен архив.

Коментирай