Свободно време

От кои спортни дисциплини се интересуват жените?

02.02.2022г. / 14 01ч.
Аз жената
От кои спортни дисциплини се интересуват жените?

Често спортът се приема като запазена зона на силния пол и се пренебрегва интересът на нежните им половинки. Стереотипът за вечер прекарана с приятели и чаша бира в някой бар или пред дивана, е изключително наложена у нас, но това далеч не е единствената гледна точка. Статистиката сочи, че дамите също се обръщат към услугите на Bet 365 спортни залози и избират този начин за забавление и развлечение, което показва техния афинитет към спортните събития. Възможностите, които предлага сайтът, са изключително много, а участието в игри от комфорта на дома, е примамващо за всеки човек независимо от пол и възраст.

Научно доказано е, че жените, когато достигнат зряла възраст, имат склонност да проявяват интерес към спортове, които са тренирали като деца или такива, които често са се практикували около тях. Разбира се, не е без значение средата, в която са отраснали, например около повече момчета. Това неимоверно довежда до превръщането им в запалени фенове на футбола и баскетбола след години. Някои от тях, с по-развита склонност към приемане на предизвикателства, прибягват и към онлайн спортни залози и това далеч не е изключение. Кои са все пак спортовете, които дамите предпочитат да следят или да практикуват, ще разгледаме в следващите редове.

1. Волейбол

На първо място, няма как да не поставим волейбола. Освен че у нас можем да се похвалим с редица женски волейболни тимове, разполагаме и с волейболна лига и дори с женски национален отбор по волейбол. Този спорт е предпочитан от жените в ред направления. Небезизвестно занимание за плажа, е плажният волейбол, но по-скоро страстта на жените към този вид спорт, произлиза от детството. Волейболът е най-предпочитаният спорт и в училище. Тези факти и успехите на женските ни отбори по волейбол, го нареждат на първо място сред фаворитите на дамите.

2. Тенис

Не само мъжете обичат да гледат потни, трениращи представители на противоположния пол. Жените тайничко си мечтаят за тенисисти. Спорт, който дамите гледат и следят с удоволствие, е именно тенисът. В тази област, освен това, имаме не едно или две имена от женски пол, които ни прославят по света. Тенисът е сила на българите, а всяка дама има свой фаворит, чието развитие следи изкъсо.

3. Футбол

Най-сетне стигаме до най-мъжкия спорт, а именно – футболът. Той не минава без женско присъствие по нито един параграф. И как иначе? Тук можем да се похвалим с женски национален отбор по футбол, женска лига и много успехи! Жените имат немалък интерес към ритането на топка и го показват по най-добрия начин. А виждали ли сте фенките на някои известни отбори? Има такива, които могат да накарат мъжете да сменят предпочитанията си бързо. Футболът определено не е за пренебрегване в класацията на спортове предпочитани от жени.

4. Баскетбол

Макар да е поставен на последно място, баскетболът всъщност е много обичан от дамите. Толкова, че да си направят собствен национален отбор и лига, която се излъчва по редица медийни канали и може да бъде следена лесно. Така че, всяка жена, има избор дали да заложи на високите мъжаги от световните отбори по баскетбол, или на своите момичета, които показват хъс и желание във всеки мач. Баскетболът е невероятен спорт и дамите знаят това много добре.

Независимо от спорта, който обичат да гледат в свободното си време или пък да практикуват, дамите могат да бъдат също толкова погълнати от любимите си отбори и притежават спортна дисциплина, не по-малка от тази на мъжете.