Свободно време

„Поне за миг“ е първата дуетна песен на Елена Сиракова и Момчил Косев

„Поне за миг“ – океан от чувства, запечатани на лента

16.02.2022г. / 11 41ч.
Аз жената
Елена Сиракова и Момчил Косев.

Елена Сиракова и Момчил Косев.

Новият химн на любовта, както вече го наричат някои, се казва „Поне за миг“ и е първата дуетна песен на Елена Сиракова и Момчил Косев – чувствена балада за моментите, в които въпреки трудностите избираме да останем в една любов, да преодолеем пречките, да преоткрием другия и да бъдем още по-силни заедно. Защото когато думите не стигат, но любовта е достатъчна, и една прегръдка стига, за да даде ново начало.

Създадена на един дъх, за миговете, които ни карат да оставаме заедно до последен дъх“ – така я описва Елена в деня на премиерата. Текстът и мелодията са нейни, а музиката създават заедно.

Не по-малко завладяващо е и видеото към песента, дело на Бианка Хинова. Заснето със стара VHS видеокамера, то носи очарованието на домашните видеа от 90-те години. В него е запечатана истинската, неподправена любов на четири реални двойки. Песента и видеото вече могат да бъдат намерени във всички музикални платформи.

Можете да слушате Елена и Момчил на живо още на 22.02, вторник, 20:00 ч. в бар „ПЕТЪК“, където ще чуете както „Поне за миг“, така и още много авторска музика от Елена, а до нея освен Момчил, ще бъдат още осем брилянтни музиканти! Ако жадувате за качествена българска музика, наситена със страст, нежност и смисъл, не пропускайте този концерт.

Песента и видеоклипа към нея може да чуете и видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=w_HaEmr9vcE

Коя е Елена Сиракова?

Снимка: Дориан Тодоров

Елена Сиракова е родена през 1992 г. в София. Учи в Националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил Философ”, а висшето си образование завършва в Нов български университет със специалност поп и джаз пеене в класовете на Етиен Леви и Камелия Тодорова. Дебютният ѝ сингъл “Толкова студен” печели награда на класацията на БНР “БНР Топ 20” за най-много седмици, прекарани на първо място за 2019-та година.

Изпълнението на песента ѝ “Никой” в концерт от поредицата Sofar Sounds Sofia е включено в официалната селекция за международния канал Sofar Sounds за “The Best of 2019” и “The Best of Sofar”, избрана сред стотици изпълнения от целия свят.

Елена печели награда за най-добра нова изпълнителка за 2019 г. на наградите за независима съвременна българска музика “Златните патета”, а дебютният ѝ албум “ГАЛАКТИКИ” ѝ носи “Най-добър кратък албум”, “Най-добра изпълнителка” и “Най-добър видеоклип” за 2020 г. на същите награди. Концертът - промоция на албума бе подкрепен отпопулярни като Графа, Михаела Филева, NDOE и Митко Павлов, а също и от Илин Папазян и Алекс Георгиев, с които бяха в един отбор във финалните концерти на “Гласът на България 2020”.

Освен с концерти на клубната сцена, Елена представя музиката си и на сцената на “Варна Джаз Фест” през лятото на 2021 г., нейна песен прозвуча и на “Bansko Jazz Fest” 2021, където заедно с фюжън проекта “FUNKALLERO”, са хедлайнери.

През есента тя е част от друг проект, “Четири млади дами пеят джаз”, продуциран от “Plovdiv Jazz Fest”, и откриват фестивала с музика от емблематични филми от ХХ-ти век.

Кой е Момчил Косев?


Роден в град Габрово. Завършил Априловска Гимназия. От съвсем ранна възраст в музикантско семейство, пътят му е почти предначертан. 

Момчил е музикант, китарист, певец. Свири също и на тромбон. Аранжира и  композира музика, пише текстове. Завършва Националната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ с магистърска степен поп и джаз китара при проф. Цветан Недялков. Той е китарист и певец в група SoulBmoll (СоулБемол). Заедно с групата имат издадени два албума и в момента работят върху трети. 

Бил е в групата на Васил Найденов две години. Вече трета година работи с МИРО. Участва в последния му албум МИРОГЛЕД. Миналата 2021г. представиха заедно песента си „ВРЕМЕ“ на годишните музикални награди на БГ Радио.

Участва в различни проекти от българската музикална сцена, поради всеобхватните си интереси. Свирил/пял със музиканти като Михаил Йосифов, Теодосий Спасов, Орлин Горанов, Константин Цеков, Борислав Бояджиев – Борче, Велислав Стоянов, Рафи Бохосян, Мария Илиева, Funky Miracle, Биг Бенд на НМА, София Госпъл Хор.

През 2021г. написват песента „Поне за Миг“ с Елена Сиракова, като заедно работят по музиката и аранжимента. Текстът е изцяло на Елена. Песента обеднинява стиловете, в които творят и двамата поотделно: поп, блус, соул, джаз. Преплитайки мелодичните си вокални линии, създават този красив дует „Поне за миг“.

Коментирай
Здраве и красота