Свободно време

Шампионките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви – в „Златните“

Не пропускайте разговора в рубриката на сутрешния блок на 25 февруари

23.02.2022г. / 16 51ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Златните", Bulgaria ON AIR.

Снимка: "Златните", Bulgaria ON AIR.

Пътят им в бадминтона започва от родния им град Хасково, където една приятелка ги мотивира да започнат да се занимават с този спорт. Те са двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви и този петък, 25 февруари, ще бъдат специални гости в авторската рубрика „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Стефани веднага влиза с удоволствие в залата, а малко по-късно и Габриела се захваща с бадминтона, благодарение на сестра си. Първоначално се състезават на сингъл, но не след дълго разбират, че заедно са по-силни и започват да трупат успехи в тандем.

Пред харизматичната водеща Мария Константинова, Габриела и Стефани ще разкажат повече за първите си стъпки в бадминтона, за отборната игра и как успяват да се превърнат в изключително добър тандем в живота и спорта.

Шампионките споделят, че не са свикнали да се отказват. „Даже когато ни е най-трудно се опитваме да го превъзмогнем и да играем, независимо колко е тежко за нас“, допълват те.

На въпрос кои са трите основни правила в бадминтона и двете единодушно отговарят: „концентрация, бързина и спокойствие“.

Карат ли се често, какъв режим спазват, заставали ли са една срещу друга на корта и какво е за тях магията с ракета и перце – разберете този петък, 25 февруари, в рубриката „Златните“ в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, от 07:00 часа.

Коментирай
Здраве и красота