Свободно време

Мощни камъни за защита

Красиви като бижу или за декорация в дома

25.03.2022г. / 15 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Още от древни времена хората са носили амулети, талисмани, за късмет. Днес продължаваме да вярваме, че някои предмети имат положителни вибрации, които ни помагат в определени моменти или имат невидимата сила да ни защитават от негативното. Такива са различните камъни и кристали, които най-често носим под формата на бижу, в чантата си, портфейла или декорираме в дома си. Всеки камък си има своите вибрации. Вижте кои може да използвате за защита.

За защита при тежки спорове

Всеки има моменти в живота си, в които преминава през трудни емоционални периоди наситени с кавги, разочарования, усещане за страх от случващото се. Тогава в зависимост от това дали тези събития са провокирани от човек, около нас се натрупва негативна енергия, която блокира всичко положително.

В такива моменти можем да разчитаме на защитните сили на черния турмалин, който има способността не само да отблъсква отрицателната енергия, но и да привлича положителната енергия към нашето енергийно поле.

За черния обсидиан се смята, че помага за справяне с депресивните настроения, а розовият кварц помага за постигане на вътрешен мир и повече любов в живота.

6 неща, които привличат щастието в дома

За усилване на вашите граници и вътрешна сила

Тогава ви е необходим пирит, който може да се използва ефективно в комбинация с черен турмалин. Пиритът е красив кристал, за който се смята, че помага за блокиране на негативната енергия. Особено подходящ е за носене от хора, които имат нужда да преодолеят страховете си, да установят граници и да повишат своята увереност. Пиритът ни помага, когато сме в период на дисбаланс в работата или взаимоотношенията си.

4 камъка, които балансират щитовидната жлеза

За защита на дома

Нашият дом също се нуждае от защита, но е важно какви камъни избираме за тази цел и къде ги разполагаме. В близост до входната врата на дома може да се декорира опушен кварц или черен турмалин, който повишава и вибрациите на другите камъни, с които е в близост. Тези два камъка са подходящи за декорация в останалите помещения на дома, като всеки път, когато ги поставите задайте вашите положителни желания.

Свързани статии

За защита от вредното въздействие на електромагнитното лъчение

Подходящи камъни за тази цел са галенит, за който се смята, че привлича и славата, успеха. Всекидневно сме заобиколени от всякакви устройства излъчващи електромагнитно лъчение, затова в близост до тях е добре да декорираме този красив камък. Друга опция за защита са черен турмалин, шунгит.

Важно е камъните да се почистват. След като сте ги закупили направете това със сапун и вода, тъй като докато стигнат до вас много хора са ги пипали и от хигиенична гледна точка е важно да ги почистим. Когато сте имали труден период, може да поставите камъни за около 1 минута под течаща вода. Водата неутрализира негативната енергия. Камъните може да бъдат заредени и по време на пълнолуние, като ги поставите в купичка на перваза на прозореца/балкона.

Ако имате пееща купа, нейната звукова вибрация също може да зареди с положителна енергия вашите кристали.

Коментирай
Свободно време