Свободно време

Съвпад Юпитер – Нептун в Риби на 12 април – много късмет, но и заблуди

За какво да внимаваме

12.04.2022г. / 08 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Един от най-вълнуващите транзити през 2022 е този на Юпитер в Риби. Той ни носи духовно израстване, творческо разширяване и по-голямо чувство за взаимосвързаност. На 12 април докато Юпитер продължава да се движи в Риби, той ще направи изключително рядка и специална връзка с Нептун – планетата на мечтите.

Това съединение на планетите се нарича още Юпитер – Нептун в Риби. Космически съюз, който има потенциала да донесе положителни неща на всички зодиакални знаци.

Как флиртуват зодиите

В астрологията Юпитер е планетата на късмета, философията и разширяването. Неговата енергия е енергия на растежа, която ни помага да разширим ума си, но често носи и късмет. От друга страна, Нептун е планетата на мечтите и илюзиите. Той има мистична енергия, която е свързана с интуиция, духовност и символика.

Понякога Нептун ни затруднява в това да видим ясно нещата край нас. Но когато двете планети образуват аспект на съвпад, това ни улеснява да прегърнем своето духовно Аз и да засилим творческите си инстинкти. Ще ни бъде по-лесно да изразим своите емоции чрез изкуството.

Камъни за късмет според личното число

Юпитер и Нептун се събират в зодиака приблизително на всеки 13 години, а още по-рядка е тяхната среща в знака на Риби и според някои западни астролози следващият техен съвпад може да се случи отново след 2188 г. Ето защо този съвпад е толкова уникален. Когато Юпитер и Нептун се съберат, това поставя началото на нов цикъл. През 2009 година те се срещнаха в знака на Водолей. Но сега съвпадът им е в последния знак от зодиака – Риби.

Юпитер е управляваща планета на Риби, докато Нептун се счита за негов планетарен владетел в съвременната астрология.

Какво да очакваме от съединението Юпитер – Нептун в Риби?

Рибите са емоционален знак, а това означава, че ще можем да прегърнем своите емоции и да погледнем към нематериални неща. Енергията на Рибите е и променлива, ефирна и трансцедентална – тя ни учи да лекуваме и трансформираме.

Коя е най-силната ви чакра според зодията и как е свързана с вашето здраве?

Сега всички 12 зодии в зодиака ще могат по-лесно да се включат в този енергиен поток. Без значение кой е зодиакалният ни знак, нашата интуиция ще се засили, ще можем по-лесно да генерираме нови идеи, планове.

Свързани статии

Въпреки всичко хубаво изброено за този съвпад, това не значи, че не бива да внимаваме. Нептун има потенциала да носи измама, докато Юпитер е късмет, разширяване. Това означава, че заблудите или липсата на граници могат да бъдат проблем.

Ще бъде важно да не се оставяме да бъдем обзети от твърде добри илюзии по време на този транзит, тъй като е вероятно объркване и нещата може да не са такива, каквито ни изглеждат. Важно е да бъдем присъстващи и заземени, да не бягаме от реалността и да не слагаме розови очила.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време