Свободно време

Евгения Раданова гостува в рубриката „Златните“ на „България сутрин“ този петък

Зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат повече за работата на олимпийската шампионка като треньор

31.03.2022г. / 17 10ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Златните".

Снимка: "Златните".

Този петък, 1 април, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, водещата Мария Константинова ще срещне зрителите на националната телевизия с трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова.

Тя е единствената българска спортистка с повече от един медал на Зимни олимпийски игри и също така е единствената, която взима участие както на зимни, така и на летни олимпийски игри. Поставила е 4 световни рекорда – един на 1500 метра и три на 500 метра. В колекцията си може да се похвали още с две световни титли и 7 европейски.

Днес Евгения вече е треньорка на подрастващи и юноши, а освен това помага активно и в подготовката на националния отбор. Категорична е, че работата ѝ с децата я удовлетворява напълно и е много щастлива, че може да предава опита си, за да успяват и нейните възпитаници на големи спортни форуми.

Защо избира да остане в България, как е преодоляла най-трудните моменти в кариерата си, кой я връща в шорттрека след тежък инцидент, след който решава да се откаже и какво ѝ дава работата като треньорка – научете този петък, 1 април, от 07:00 часа, в „България сутрин“, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай