Свободно време

Борис Луканов е героят в „Професия: актьор” от поредицата „Умно село”

Bulgaria ON AIR ще излъчи вдъхновяващия епизод на 10 април

07.04.2022г. / 15 30ч.
Аз жената
Снимка: "Умно село", Bulgaria ON AIR.

Снимка: "Умно село", Bulgaria ON AIR.

Скромен, работлив, честен към професията – това е нейният предан „редник”, както определя себе си човекът, който всъщност е неин „генерал”, ако броим стотиците роли в киното и театъра на Борис Луканов. Той е и главният герой в епизода „Професия: актьор” от документалната поредица „Умно село”, който Bulgaria ON AIR ще излъчи тази неделя, 10 април, от 19:30 часа. Уловени ценни интимни моменти усилват зрителското вълнение от срещата с един от най-благородните представители на актьорската професия.
 
Вече на 85, Борис Луканов не слиза от сцената, макар да е готов да направи и това, щом почувства, че е време. Камерата на „Умно село” е запечатала на лента култовото представление „Иванов“ в Младежкия театър, части от които могат да се видят в епизода от поредицата „Професия: актьор”.
 
Камерата следва актьора и зад кулисите – не само на сцената, но и в живота. Озовава се в старата къща на Борис Луканов в легендарния квартал „Вароша” в Ловеч, заслушва се в споделени мисли и спомени. Но не на миналото е отдаден актьорът, изиграл десетки исторически образи в киното и театъра. Винаги и във всичко Борис Луканов търси вълнението от това, какво иска миналото да сподели с настоящето. Актьорът, изиграл най-много исторически герои, твърди, че най-важно е настоящето.
 
Не пропускайте вдъхновяващия епизод от поредицата „Умно село“ с Борис Луканов – неделя, 10 април, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай
Свободно време