Свободно време

3 кристала, чиято сила се повишава в периода на пълнолуние

За повече хармония и баланс

08.04.2022г. / 07 58ч.
Михаела Лазарова
Камък ларимар. Снимка:istock

Камък ларимар. Снимка:istock

Всеки месец има лунни събития с особена важност – новолуние и пълнолуние. Повече за ритуалите по време на новолуние може да прочетете тук. За пълнолунията казват, че са вълшебни и мистични. Наближаването на пълнолунието, както и самата фаза на Луната винаги се усещат под една или друга форма – безсъние, нервност, повече емоции като цяло. Но пълнолунията са чудесни да се разделим с онова, което не ни е от полза, за да поканим щастието в живота си. 

Има кристали, чиято сила се повишава в периода на пълнолуние. Вижте три от тях.

Ларимар

Уникален камък, за който се смята, че ни помага да се настроим с честотата на универсалната любов. Също така се смята, че ларимар има тясна връзка с изгубения остров Атлантида, както и с делфините, които се смятат за пратеници на по-висши сфери и духовния свят.

Когато носим този камък със себе си като аксесоар или го декорираме в дома си, той ни помага да излезем отвъд границите на собственото си его, за да можем да постигнем състояния като спокойствие, радост и вътрешен мир.

Ларимар е подходящ за освобождаване от токсични хора, среда, лоши навици, негативни мисли. С негова помощ може да се освободим от чувството на срам, вина, болка от минали разочарования. 

3 камъка за облекчаване на емоционална травма

Красивите нюанси на ларимар действат успокояващо. Той е перфектният кристал за пълнолунията, тъй като ни помага да балансираме емоциите си, така че те да не ни водят в грешна посока. Ларимар се свързва с гърлената чакра, насърчавайки ни да казваме истината, да споделяме нуждите си, като цяло да изразяваме себе си по-добре чрез думите. 

Черен турмалин

Черният турмалин е един от най-подходящите камъни за изчистване на негативните вибрации, защита, но и по време на пълнолуние. Смята се, че при пълнолуние черният турмалин ни помага да намалим тревогите, страховете, пази ни от лоши мисли и енергии на хора, които не са положително настроени към нас. 

7 форми на кристали и тяхното значение

Камъкът предотвратява изтичането на положителната ни енергия. Пълнолунията винаги са свързани с повече емоции, които могат да ни помогнат, но и да провокират да действаме прибързано в любовта, изборите, които правим в работата, живота си като цяло. Тогава черният турмалин ни помага да поемем контрол над живота си и да се разделим с всичко, което ни изтощава. Кристалът се свързва в кореновата чакра. 

Свързани статии

Оранжев калцит

Кристал, който докато го гледаме ни зарежда с много енергия, мотивация и добро настроение, за да можем да живеем живота си пълноценно. Не бива да забравяме, че оранжевите багри влияят положително на нашето настроение, независимо дали ги носим или присъстват в средата край нас под друга форма. Пълнолунията са известни с това, че можем да започнем да материализираме желанията си, които сме заявили по време на новолуние.

Оранжевият калцит ни помага да продължим напред, да оставим миналото зад себе си и да повярваме, че можем да се справим с предизвикателствата. Този кристал се смята и че има силата да привлича любов в живота ни, потока на парите, нови възможности за работа. Повишава творческото ни вдъхновение, а пълнолунията винаги стимулират нашите таланти. 

Коментирай