Свободно време

5 неща, които е хубаво да направим по време на новолуние

Запалете ароматна свещ и отправете своето послание към вселената

11.01.2024г. / 09 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки месец вселената ни изпраща този малък подарък, който обаче лесно може да се пропусне. Той е подарък за нас, защото представлява силно енергиен период, който е подходящ за започване на нови успешни начинания. Ето няколко неща, които можете да направите на новолуние, за да се възползвате максимално от енергията му.

Да започнем нещо ново

Новолунието е един от най-продуктивните дни от лунарния цикъл всеки месец. Ако има ден, който да е най-подходящ за започване на нещо ново, то това е новолунието. Перфектното време да стартирате нов курс, нов режим на хранене, да кандидатствате за нова работа или просто да се отдадете на това, което ви радва и доставя удоволствие.

Да обособите вълшебен кът у дома

Новолунието е чудесен момент, в който да организирате вашето кътче вкъщи. Местенце, което ви създава уют и приятна атмосфера, когато се приберете уморени от работа. Ако сте отлагали досега да обособите подобно място в дома си, удачно е да го направите по време на новолуние.

Запалете свещ

Нека има светлина в дома ви по време на най-тъмната нощ от месеца, а именно новолунието. Светлината ще символизира позитивното у вас, желанието за положителна промяна. Докато държите свещта, можете да отправите своята молба към вселената за промяна на нещата, които искате да бъдат други или да се случат в живота ви.

Излезте на среща

По време на новолуние е подходящо да се започват нови инициативи и ритуали, а също така и романтични връзки. Ако имате предложение за среща именно в този период, не се колебайте, използвайте енергията на новолунието.

Не прекратявайте нищо на този ден, само стартирайте

Ако отдавна ви е наум как да спрете някой отрицателен навик или да преустановите отношения с човек, който не ви е приятен, изчакайте да премине новолунието, за да се концентрирате върху това. По време на този период е хубаво да насочим енергията в създаване на нещо ново и положително, а не да прекратяваме. По време на пълнолуние енергията е най-подходяща именно за спиране на дадени контакти и навици в живота. Изчакайте дотогава.


Коментирай