Свободно време

Какво е специализиран пробиотик за орално здраве и кога е полезно да се приема?

27.04.2022г. / 13 35ч.
Мария Дуковска
Какво е специализиран пробиотик за орално здраве и кога е полезно да се приема?

Повечето бактерии, които проникват в нашето тяло минават през устата. Нарушеният бактериален баланс в устната кухина обикновено довежда до различни проблеми като гингивит, периодонтит, възпаление около поставени импланти, кариес и най-често – лош дъх.

Оказва се, че можем да подпомогнем предотвратяването на всички тези проблеми чрез подходящ пробиотик или по-точно – специализиран пробиотик за орално здраве.

Както знаем пробиотиците са добри бактерии, които поддържат доброто чревно здраве и храносмилане, но има и специализирани пробиотици, насочени към оралното здраве, които спомагат за правилната дентална грижа.

Налични са множество клинични проучвания, които потвърждават ползите и ефектите от тях. В тази статия ще ви запознаем по-отблизо с основните проблеми, които могат да бъдат повлияни чрез употребата им.

Плака? Кариес?

Всички знаем що е то плака и се борим срещу появата ѝ ежедневно. Устната ни кухина е дом на милиарди бактерии. Голяма част от тях са добри, но не липсват и лоши, които се полепват по зъбите ни и образуват плака, която води до развитието на кариеси.

Добавянето на специализиран пробиотик като BioGaia® ProDentis, спира развитието на бактериите, които образуват плака и съответно намалява риска от поява на кариеси.

Лош дъх?

Знаете ли, че средно между 30 и 50% от хората страдат от лош дъх?

Най-често той се дължи на бактерии в устата или червата, както и на силно ароматни храни и напитки, тютюнопушене и др. Проучванията показват, че ежедневният прием на пробиотици предотвратява появата на лош дъх. BioGaiа® ProDentis възстановява баланса на полезните бактерии в устата и по този начин успешно помага в борбата с лошия дъх.

Възпалени венци и гингивит?

Гингивитът представлява заболяване на венците – чувствителност, подуване, кървене, както и свръхчувствителност на самите зъби. Всички тези симптоми също успешно се повлияват от приема на специализиран пробиотик.

BioGaiа® ProDentis са таблетки за смучене с ментов вкус, които освен че се борят с лошите бактерии в устата, имат и противовъзпалителен ефект. Това е изключително важно за повлияване на гингивит.

Точно както чревното здраве се отразява на целия ни организъм, балансираното и добро орално здраве също оказва пряко въздействие върху общото ни здраве и имунитета. Избирайки BioGaia® Prodentis, вие избирате патентована пробиотична формула на най-добре клинично проучения краен пробиотичен продукт.

Коментирай