Свободно време

Bulgaria ON AIR представя епизод на „Умно село“ с издателката Божана Апостолова

По случай рождения ден на голямата българска издателка на 8 май телевизията ще излъчи филма „Божана“

04.05.2022г. / 11 38ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Умно село".

Снимка: "Умно село".

Българската поетеса, писателка и издател Божана Апостолова, празнува своя рожден ден на 9 май. Това е повод Bulgaria ON AIR да срещне зрителите в ефира с едно присъствие на вечно активен гражданин, което винаги привлича вниманието тази неделя, 8 май, от 19:30 часа с епизод от документалната поредица „Умно село“.

Авторите на филма, озаглавен „Божана“ – режисьорът Крум Филипов и операторът Иван Палейков, успяват да провокират и отприщят дарбата на Божана да общува, безпогрешно разпознавайки хората насреща си.

Ако не познаеш Злото, няма как да оцениш истинското Добро“, заявява Божана Апостолова.

Издателката на най-известните български автори, но и откривател на млади таланти, превърнала Пловдив в остров на националната литература, ще поведе зрителите на Bulgaria ON AIR по улиците на своето детство. Оръфано и бедно, но чисто и красиво – от времето, когато Пловдив е бил „малкият Йерусалим“. В епизода от поредицата Божана разказва за безценните приятелства с хора, представляващи гръбнака на българската култура, говори поетично и красиво за любовите си и за семейството.

„Мисля, че най-важното в един човешки живот е да събереш дом в душата си, за да създадеш своята книга и да вдигнеш дом – житейски, в който да си обграден с обич и разбирателство от близките си“, споделя тя.

Не пропускайте вдъхновяващата история от поредицата „Умно село“ с невероятната Божана Апостолова – тази неделя, 8 май, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай