Свободно време

Кой спаси света от ядрения апокалипсис – на фокус в „Операция История“ на 29 май

Не пропускайте новото издание на предаването по Bulgaria ON AIR от 16:30 часа

27.05.2022г. / 17 25ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Тази неделя зрителите на Bulgaria ON AIR ще разберат историята на човека, спасил света от ядрената катастрофа през 1983 година, както и къде е опасният архив на богомилите. Тези теми ще бъдат на фокус в новото издание на предаването „Операция История“ на 29 май, от 16:30 часа.

В студиото на предаването водещият Росен Петров ще разкаже повече за живота и смелостта на една на пръв поглед обикновена личност, която през студената есен на 1983 година практически спасява света от ядрена война.

Събеседник и гост на водещия във втората част на историческото предаване ще бъде Христо Буковски - един от най-големите познавачи на тайните на българската и световна история и автор на книги като „Скрития поход на българските кръстоносци“ и „Опасния архив на богомилите“.

В специалната рубрика на предаването - „Тяхната история“, зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат повече за историята на едно място, наречено по времето на социализма „Триъгълникът на смъртта или черните полкове“. Това са бойните поделения на могъщата тогава българска армия, която служи в районите на Грудово, Елхово и Звездец. Момчетата там са били наричани „обречените да умрат първи”.

Кой е скритият поход на българските кръстоносци и какво е да служиш в триъгълника на смъртта? Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ - тази неделя, 29 май, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време