Свободно време

Бързи идеи за личностна трансформация и усъвършенстване

Няколко съвета как да се променим към по-добро

29.06.2022г. / 14 19ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Стремежът за развитие и усъвършенстване ни прави по-удовлетворени от живота. Ето няколко препоръки как да осъществим положителната промяна в живота ни.

Промяната е във вас

Често, когато искаме да променим нещо у себе си, ние очакваме някой друг да свърши работата. Готови сме да платим солидни суми за семинари, книги, обучения и какво ли още не. Истината е, че промяната може да се случи само в самите нас. Променяйки себе си, ние променяме събитията, които ни се случват, хората, които срещаме и преживяванията, които изпитваме.

Искаме ли да се променим наистина?

Трябва да бъдем честни със себе си. Готови ли сме да извървим дългия път на промяната? Искаме ли го достатъчно силно? Трябва ли да бъдем като някой друг или се чувстваме удобно в кожата си, такива, каквито сме? Не е срамно да признаем, че се обичаме такива – несъвършени, с няколко килца отгоре. В крайна сметка важното е как се чувстваме и дали сме щастливи.

5 признака, че хората ви харесват и са привлечени от вас

Живей за мига

Не ограбвайте настоящия момент, мечтаейки за друг. Припомняйки си какво е било в миналото или мечтаейки за бъдещето, вие се разминавате с най-голямото богатство – силата на настоящето. Може да започнете да правите каквото искате и да бъдете каквито пожелаете – тук и сега.

Щастливци ли сте, според учените?

Бъдете благодарни, че желанията ви не се сбъдват веднага

Искате да видите Луната? Представете си, че това става възможно в момента, в който го пожелаете... Ще се окажете на една пуста и студена планета, обути с домашни пантофи например. Наистина не бихте искали желанията ви да се сбъдват за части от секундата. Бъдете благодарни за всичко, което се случва в живота ви, тук и сега. Може да желаете нещо друго, и бъдете убедени, че то ще се появи в точния момент. Първата стъпка е благодарността – тя е вратата, през която новите преживявания ще навлязат в живота ви.

20 лесни стъпки за здрава психика

Обичайте себе си

Няма как да дадете любов, ако не обичате самите себе си. Идеята на „даването“ на любов е да имате толкова много в себе си, че в един момент вие започвате да „преливате“ и да давате на другите. Няма как да дадете нещо, което нямате. Не очаквайте другите да ви дадат любов – без да я притежавате, вие няма да усетите и оцените тази, която ви се дава.

Учете нови неща, медитирайте, опознайте себе си!

3 картини ви разкриват какво ви очаква

Коментирай