Свободно време

Ретрограден Юпитер – посяваме семената на изобилието

Какво ни носи енергията на Юпитер

27.07.2022г. / 16 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В астрологията има планета, за която е известно, че е планета на късмета, изобилието, перспективите. Това е Юпитер и на 28 юли той става ретрограден, като тази негова фаза ще продължи до 23 ноември.

Това е годишната му ретроградност и е възможно да открием прозрения, информация, да започнем да виждаме друга страна на нещата или може би да започнем да осъзнаваме, че нашата съдба се променя по някакъв начин. Сега Юпитер ще бъде ретрограден в знака на Овен, а на 28 октомври ще премине в Риби, където ще остане до 19 декември.

Новолуние в Лъв на 28 юли – време е да блеснем

Юпитер е планетата на разширяването, така че ако сте родени под знака на зодия Риби – възползвайте се от неговата енергия в периода от 28 октомври до 19 декември, за да разширите каквато област от живота си желаете.

Каквито и действия, каквито и идеи да стартирате под тази енергия, ще процъфтяват и ще се радвате на изобилие, благодарение на Юпитер.

Зодиите, които винаги ще се привличат

Докато Юпитер си проправя път между Овен и Риби в края на октомври, ще се повдигне и темата за края и новото начало, тъй като Овен е първият знак в зодиака, а Риби е последният.

Може да приключим незавършени неща или пък да се откажем от остарелите мечти или навици, които ни пречат да пристъпим към новото.

Тъй като сега енергията е ретроградна, има голяма вероятност да почувстваме, че е настъпил край на нещо, но и да сме в състояние да видим как животът ни се разгръща. Отговорите, които търсим, винаги са в нас, зависи дали сме готови или искаме да ги чуем.

5 таро карти разкриват какво ви очаква

Юпитер разширява всичко в живота ни. Той обикновено се смята за планетата на светлината, но също има сенчеста страна. Това означава, че както може да разширим изобилието в живота си, така е възможно и да се увеличат онези теми, които „замитаме под килима“, тъй като са болезнени за нас или по някакъв начин са ни неудобни.

Жените от тези зодии са най-подходящи за брак

Ретроградният Юпитер може да „извади“ част от това на повърхността, да хвърли светлина върху сенчестата страна на ситуация, с която сме се сблъскали, или върху връзка, или дори върху собствените ни емоции.

Каквото и да се разгръща по време на тази ретроградност не бива да се притесняваме да го погледнем, тъй като може да видим нещата от друга, по-точна гледна точка. Сега имаме възможността да прегледаме миналото, за да можем с нов поглед да го приключим.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време