Легендарната германска група Scorpions изненада с премиерата на сингъла Hammersmith. Той не просто е посветен на величествения културен център Hammersmith, а е и съвременен манифест, отразяващ безграничния ентусиазъм на бандата, който тя все още има към хардрока и метъла – корените на нейната слава. Hammersmith е разположен в едноименния квартал на Лондон. Някои от изпълнителите, които са имали привилегията да свирят там, са легендарните групи The Who, Queen, AC/DC, Motörhead, Metallica и Scorpions.

Музиката, композирана от основателя на Scorpions – Rudolf Schenker, барабаниста Mikkey Dee и Magnus Ax, е страхотна възможност за певеца Klaus Meine (текст) да докаже, че неговите рок вокали са също толкова невероятни, колкото и баладичните му тонове. Парчето Hammersmith, което бе представено като бонус трак към британската версия на последния им албум – Rock Believer, безапелационно е много специална част от новия репертоар на суперзвездите.

„Песента ни връща към времето, когато все още бяхме в малките клубове и просто мечтаехме някой ден да свирим в храма на рока – Hammersmith Odeon,“ споделя Klaus Meine.

Музикалната колекция Rock Believer, чиято премиера бе през февруари, е записана предимно в Peppermint Park Studios в Хановер, Германия и е миксирана в легендарното Hansa Studios в Берлин от известния инженер Michael Ilbert (Taylor Swift, Katy Perry). Тя е издадена точно 50 години след дебютния албум на Scorpions – Lonesome Crow (1972).