Свободно време

Пътувай до нови дестинации или до добре познати дестинации по нов начин

Как да изживеем познатите ни дестинации Париж и Брюксел по нов начин

26.08.2022г. / 14 55ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента чука на вратата ни, а с нея и новите възможности за city break. Ако искате да си подарите кратка почивка, сега е точното време за планиране, споделят от онлайн туристическа агенция eSky. В момента има много изгодни самолетни билети до европейски дестинации, които да изживеете по нов начин. От агенцията споделят за две от тях:

Париж – романтично изживяване или семейно пътуване?

Париж определено е топ романтична дестинация. Сред любимите на двойките изживявания са: пикник в парка до Айфеловата кула, организираните винени и кулинарни обиколки, посещение на Лувъра и на артистичния квартал Монмартър.

Париж обаче далеч не е само романтична дестинация. Градът е чудесно място и за децата, които ще се радват на Дисниленд, както и на круиз по река Сена или посещение на Зоологическата градина. Паркът Parc de la Villette е още едно от местата, където малките приключенци ще се забавляват. Списъкът с идеи за вълнуващи преживявания в Париж за деца е почти безкраен, затова си струва да резервирате незабравимо пътешествие за цялото семейство.

Нови вкусове или нови изживявания в Брюксел?

Брюксел несъмнено е любима дестинация на децата, заради всички кулинарни изкушения: от шоколада и гофретите до пържените картофки. Градът е подходящ и за вълнуващо пътешествие с приятели, в търсене на необичайни забавления и места. Сред тях например е музеят с тоалети на Манекен Пис, в който се съхраняват дрехите, с които се преоблича бронзовата статуя.

Сред другите символи на Брюксел и Белгия е бирата, затова не пропускайте да опитате нови, автентични вкусове. Страната е популярна и с комиксите, с чиято богата история ще се запознаете в Белгийския център за комикси. Из улиците на града пък ще видите любимите си герои, украсяващи сградите – със сигурност ви очаква необичайно пътешествие.

Както виждате, дори и най-популярните европейски дестинации могат да ни изненадат и да бъдат изживени по съвсем нов начин. Не пропускайте да резервирате своето пътешествие от eSky и се убедете сами в това!

Коментирай