Свободно време

Как да повишим женската си енергия

Посетете курс по рисуване или грънчарство

03.09.2022г. / 06 13ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

„Този свят е мъжки“ – така се пее в известната песен на Джеймс Браун. „Но той не би означавал нищо, ако в него няма жена“...

В света, в който живеем, често пъти ни се налага да се държим мъжки – да се борим, да се доказваме, да се съревноваваме, да браним семейството си или пък позицията в службата. На нашата женска природа се гледа като на нещо, от което трябва да се отречем – част от същността ни, която ни прави слаби, емоционални, раними и нежни. Но дали наистина е така?

Акумулирането на много мъжка енергия може да ни направи прекалено агресивни и именно тя да е причината да отблъскваме другия пол. Чудим се защо не можем да привлечем в живота си любящ и силен мъж – такъв, който да се грижи за нас, поемайки поне малко от тежестта, която носим на плещите си. Но ако се задълбочим повече, ще видим, че ние изкарваме сами парите си, грижим се за себе си, поддържаме автомобила и дома си... Сигналът, който даваме на мъжете е: „Аз мога да се справя и без теб – ти не си ми нужен“. А в природата на мъжа е заложено той да преследва и печели, да помага, пази и закриля. Можем ли да направим нещо, за да увеличим женската си енергия, като това би ни помогнало да привлечем загрижен мъж или пък да подобрим взаимоотношенията със сегашния ни партньор? Винаги има начин да обърнете ситуацията във ваша полза.

Ето как можете да направите това, чрез няколко лесни стъпки. Кои са те?

Движете се повече

За да изразходвате енергия и същевременно да се заредите с такава – изберете тренировка, която ви носи радост и подхранва женствеността ви. Това могат да бъдат танци, пилатес, балет, медитация. Понякога женското тяло разпознава силовите тренировки и такива с тежести като стрес. Ето защо, вместо да се напрягате тренирайки, опитвайте се да разпускате.

Откраднете си време за себе си

Липсата на време изглежда е пандемията на 21-ви век. Ние самите страдаме от липсата на време, но без проблеми прекарваме часове в социалните мрежи – вместо това си откраднете време – при това не е важно неговото количество, а качество. Един-два часа сами, сред природата могат да ви се сторят като цяла вечност. Тялото и духът ви имат нужда от тази почивка. Останете сами със себе си и си дайте възможност за вътрешен диалог. Какво ви тревожи? Кои сте вие? Какво наистина желаете от живота си? Отговорите на тези въпроси ще дойдат сами, ако им позволите.

Прекарвайте време с приятелките си

Срещите с други жени ще ви помогнат да повишите женската си енергия. Всички ние знаем, че има теми, по които само друга жена би ни разбрала. Вместо да се опитвате да обяснявате на съпруга си, спестете си нерви и време и споделете какво ви тревожи на най-близките си приятелки. Обграждайте се с жени, които ви карат да се чувствате добре. След вашите срещи би трябвало да усещате лекота и добра енергия. Преустановете стари приятелства, които вече не ви носят нужното удовлетворение. Животът е твърде кратък, за да отдавате времето си на неподходящите хора.

Купете си нещо

Свързани статии

Излезте на разходка, обиколете модните магазини, вижте какви са тенденциите. Опитайте се да имплементирате някоя в своя стил. Не е нужно да харчите много пари. Отделете малка сума, или ако не разполагате с такава, след модната обиколка може да се наградите с чаша вкусно капучино. Разгледайте какво предлагат скъпите марки – много често можете да намерите подобни артикули, но на много по-достъпна цена от марка в по-ниския ценови клас.

Посетете курс по рисуване или готварство

В забързаното ежедневие все по-рядко намираме време за неща, които правим с ръцете си. Животът ни изобилства от устройства и технологии, които ни отдалечават от човешката ни същност – да докосваме, да творим, да произвеждаме нещо със собствения си труд. Насърчете креативността си, като по този начин ще повишите освен женската си енергия и настроението си. Творчеството е идеален начин да се освободите от натрупания стрес и напрежение.

Коментирай