Свободно време

Как да привлечем повече пари в живота си

Спрете да се тревожите

10.10.2022г. / 08 50ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Скъпа кола, безкрайни почивки на пясъчни плажове, вила с басейн… Кой не мечтае за това? За съжаление, време е да се събудим от съня и да се захващаме за работа! Денят започва и ние с нежелание мислено минаваме през задълженията си за деня – работа, домакинство, деца. Изглежда, че каквото и да правим, сякаш тъпчем на едно място – ден след ден – и нищо не се променя. Грешно! Ако се обърнете назад във времето, ще установите колко много всъщност са се променили нещата!

Не позволявайте на ума ви да се движи в посоката, в която той реши. Бъдете господар на съзнанието си и се опитайте да създадете живота, за който винаги сте мечтали! Именно силната вяра отличава хората, които наистина успяват от тези, които само се оплакват. Има ли начин да изживеем живота, за който винаги сме мечтали? Да, разбира се.

Предлагаме ви няколко лесни трика, с които можете да привлечете повече пари и изобилие. Ето ги и тях:

Бъдете благодарни

Повярвайте, наистина – това е много, много важно упражнение. Изпитването на благодарност ще настрои съзнанието ви за благоденствие и ще отвори пътя ви. „Това, което позволите, ще расте“ – запомнете тази велика фраза. Ако позволите в съзнанието ви да расте усещането за нищета, бедност и безнадеждност – не очаквайте да живеете в охолство! Бъдете благодарни дори за малкото, което имате. Помнете, че има хора, които мечтаят за това, което вие смятате за даденост.

Какво означава, ако си намериш монета?

Вижте успеха

Визуализирайте всеки ден от живота, който искате да имате – колата на мечтите ви, идеалния партньор или пък скъпата къща. Не забравяйте най-важното условие – вживейте се във визуализацията. Почувствайте, че сте там, усетете как пулсът ви се ускорява и притежавате това, за което мечтаете. Но не в бъдещето, а тук и сега. Отделяйте по няколко минути всеки ден. Бъдете постоянни – по-добре е да визуализирате всеки ден по 5 минути, отколкото по 1 час седмично. Мислите, че това са глупости? Това съвсем не е така. Именно визуализацията е помогнала на Арнолд Шварценегер да бъде това, което е. Той твърди, че още от малък си е представял живота, който иска да има – първо, че е шампион по културизъм, а след това и че е кинозвезда. Добре се е справил за бедно дете, израснало в малка колиба някъде там – в малко австрийско село.

Фъншуй растения за успех и пари

Спрете да се притеснявате

Със свито сърце очаквате края на месеца, когато ще излязат сметките за плащане. След това със стрес ги плащате, а новия месец посрещате отново с буца в гърлото. Що за живот е това? Дори да имате малко, спрете да се притеснявате. Бъдете спокойни, притесненията няма да ви донесат повече пари! Единственото, което „ще спечелите“ са още повече притеснения, страх и стрес.

5 позитивни нагласи, с които ще постигнете целите си

Мислете позитивно

Заменете негативните мисли с позитивни – вместо „Всичко е толкова скъпо“, кажете си: „Благодарна съм, че имам пари, за да купя храна за семейството си“. Няма как да имате позитивен живот, ако мислите негативно. Усмихнете се на света и живота и той ще ви отвърне със същото.

Сменете приоритетите си

Нямате пари за почивка? Нямате време за ваканция? Чували сме това толкова често, че то се е превърнало в нещо като мантра! Но замислете се, ако отделите сумата пари, която давате всеки ден за пакет цигари, в края на месеца ще имате достатъчно, за да организирате малка разходка за семейството си. Може да не е много, но това е един прекрасен старт. Вместо вредна храна, купете си естествени продукти, които ще ви помогнат да се чувствате добре и да изглеждате зашеметяващо.

Дарявайте пари

Дай, за да получиш“ – в този библейски принцип може би е скрита основата на бизнеса. Няма как да получите каквото и да било, ако преди това не сте дали! Тук не става въпрос за големи суми пари – може би просто няколко лева на старата баба, която продава цветя или пък парче хляб на самотния съсед – настройте съзнанието си за изобилие – имате толкова много, че за вас не е проблем да давате! Този принцип следва и Уорън Бъфет – считан за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари.

Коментирай