Свободно време

Ретрограден Марс в Близнаци на 30 октомври – емоциите заемат връх

Не бива да спорим

27.10.2022г. / 11 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Завършваме месец октомври с ретрограден Марс в Близнаци. Това планетарно събитие се очаква на 30 октомври. Ретроградната фаза на тази огнена планета ще продължи до 12 януари 2023 година. Марс е известен с неговата защитна, а понякога и бойна позиция. Като небесен страж, той ни подготвя да се борим за това, на което държим.

Какво може да очакваме, когато е ретрограден в знака на Близнаци?

С Марс в този приказлив знак, ще бъде важно как използваме думите си. Забъркването в клюки или гласуване на доверие на грешните хора също може да предизвика хаос в живота ни. Дистанцирайте се от хора, на които нямате доверие, такива, които постоянно се оплакват от нещо.

Тест: Три карти разкриват какво ви очаква до края на 2022

Марс е планетата, която управлява нашия стремеж и начина, по който преследваме това, което искаме. Когато е ретроградна и забавя някои събития в живота ни, ние може да сме по-склонни да използваме манипулативни тактики, за да контролираме ситуациите в живота си. Тъй като сега тази ретроградност се случва в Близнаци, възможно е да има някои сривове в комуникацията ни.

Има опасност скритият гняв, който се е натрупвал вътре в нас, да излезе на повърхността. Това може да доведе до проблеми, спорове, които да е трудно да бъдат отстранени. Ето защо, докато Марс е ретрограден ще бъде много важно да внимаваме с думите, първо да мислим добре, а след това да говорим. Разбира се, това не означава, че не трябва да защитаваме себе си и интересите си.

От друга страна, ретроградният Марс ще образува квадрат с Нептун в Риби, което ще ни затрудни да продължим напред. Този космически „сблъсък“ може да ескалира нашите скрити страхове и фобии и всичко това да ни накара да се чувстваме блокирани и несигурни. Възможно е да се повиши и безпокойството ни, което ще окаже влияние върху емоционалната ни природа и може да ни създаде допълнителни проблеми.

Таро карти за всяка зодия за 2023

На 28 ноември Марс ще формира тригон със Сатурн във Водолей, добавяйки стабилизираща енергия. Основите ще изглеждат по-здрави, дори и да е временно. Тогава са възможни предложения за нови работни ангажименти, въпреки че може да има големи промени в условията. Внимавайте за битки за власт с онези, които са на авторитетни позиции и искат да ни контролират. В този период ще можем да получим и повече яснота около ситуация или важен за нас човек, относно които сме били объркани по някакъв начин.

4 зодии, за които ноември ще е прекрасен

Тази ретроградна фаза ще бъде най-интензивна за променливите знаци – Дева, Стрелец и Риби, но най-вече за Близнаците. Въпреки че това би трябвало да е период за промени, ретроградността на планетата може да забави тези знаци и те да не предприемат действия. Близнаците да внимават с емоционалните сривове, избухливостта, да не спорят. Ако имат натрупани емоции в себе си, да намерят по-благоприятни начини да се освободят от тях, със спорт, почивка, приятни пътувания.

Слънцето влиза в Скорпион на 23 октомври – време е за промени

Но ретроградният Марс ще бъде най-благоприятен за неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Това ще им даде шанс да преоценят своите финансови планове и цели.

Лични проблеми пък ще успеят да разрешат родените под знака на зодиите Овен, Рак, Везни и Козирог.

Снимка: iStock

Коментирай