Свободно време

Пълнолуние в знака на Телец и лунно затъмнение на 8 ноември

Освобождаваме място за новото

08.11.2022г. / 16 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В първите дни на новия месец, на 8 ноември, ни очаква лунно затъмнение и пълнолуние в земния знак Телец. Това затъмнение е специално, западни астролози го наричат кърваво лунно затъмнение. То ни носи трансформираща енергия, която може да ни придвижи към по-високи състояния на съзнанието и по-високи нива на нашето душевно пътуване.

Но през месец май 2022 отново имахме кърваво лунно затъмнение в знака на Скорпион. Може ли да се сетите за значими събития или трансформации, които са ви се случили по това време от живота ви?

Женски хороскоп за ноември

Ноемврийското лунно затъмнение ще има сходна енергия с това през май и това означава, че може да преживеем подобни събития или подобни теми да се появяват в живота ни сега. Като цяло, затъмненията „са склонни да предизвикват“ съдбовни или трансформиращи събития.

Трансформацията може да не е лесна и да изисква от нас да премахнем старото, за да се появи в живота ни новото.

Кървавото лунно затъмнение е най-мощното според астролози и не бива да забравяме, че то съвпада с пълнолунието. На повърхността може да се появят неща, които трябва да бъдат изчистени. Тъй като енергията на това лунно събитие е силна, има вероятност някои хора в дните около неговото настъпване да се чувстват изтощени, извън равновесие или малко по-раздразнителни от обикновено. В такива моменти грижата за себе си е много важна, както и добрата хидратация и почивката.

Таро карти за ноември за всяка зодия

Уран, планетата на нестабилността и нарушаването на границите, е много активен по време на това ноемврийско затъмнение. Може да се почувстваме вдъхновени да прекъснем „веригите“, които са ни задържали, да се освободим от рамките, в които сме били.

Но Уран също може да ни донесе и изненади, новини за хората около нас. Отварят се неочаквани пътища пред нас и някои хора може да изберат да тръгнат в нова посока. Не бива да забравяме, че затъмненията винаги ни поставят там, където трябва да бъдем, за да можем да постигнем растеж и успехи, дори и първоначално да ни изглежда трудно.

Таро карти за всяка зодия за 2023

Венера, планетата на любовта, парите и красотата, също е активна по време на това затъмнение. Ще се фокусираме върху взаимоотношенията ни, романтиката, но и върху ценностите ни и чувството ни за достойнство. Венера е управляваща планета на зодия Телец.

По време на лунното затъмнение и пълнолунието през този месец ще бъде важно да сме истински със себе си. Да помислим какво искаме и какво е необходимо да променим. Освобождаваме ново пространство в живота си, разбиваме ограничения, защото това е време за освобождаване от това, което ни тежи.

Снимка: iStock

Коментирай