Свободно време

Пълнолуние в Близнаци на 8 декември – трябва да сме търпеливи

Очаква ни силна енергия

08.12.2022г. / 09 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

На 8 декември ни очаква последното пълнолуние за 2022 г. То ще попадне в знака на Близнаци. Въпреки че не е толкова интензивно като кървавото лунно затъмнение, което имахме през ноември, то може да подейства като енергия за задвижване на определени събития, които са били в процес на зараждане по това време. Близнаците представляват двете страни на нашето същество. Ние сме и тяло, и душа.

Има част от нас, която ще умре, и друга, която ще живее вечно. Това единство на човешката и духовната същност е това, заради което пълнолунието в Близнаци ни призовава към баланс.

Месечен хороскоп за декември

По време на пълнолунието в Близнаци трябва да бъдем търпеливи към нашата материална страна. Но нашите две страни, физическа и духовна, невинаги работят в тандем и може да бъде предизвикателство за всяка една от тях да разбере гледните точки на другата. Нашите човешки същности се нуждаят от основни неща като храна и подслон.

Нашата душа трябва да следва това, което носи радост. Човешкото ни аз иска стабилност и изцеление. Душата знае, че всичко е временно и че вече сме излекувани. Намирането на баланс между тях понякога може да бъде трудно, но това пълнолуние е нашата възможност.

Енергията на това лунно събитие ще бъде подсилена от Марс, който е в съвпад с Луната. Не бива да забравяме, че Марс все още е ретрограден и то в знака на Близнаци.

Любовен хороскоп за декември

Марс е планетата на мотивацията, действието и енергията. По време на тази ретроградност може да поставим под въпрос нашите мотивации и действия, и да преосмислим за какво сме избрали да изразходваме енергията си.

Нашата енергия е ценен ресурс, така че това пълнолуние може също така да подчертае за какво си струва да я изразходваме и от какво е добре да се освободим, а да не влагаме в него усилия. В случай, че инвестирате вашата енергия за определени мисловни модели, взаимоотношения, поведение и вярвания, пълнолунието в Близнаци е добър момент да ги заявите на глас и да ги пуснете.

Изберете си карта и вижте какво ви очаква

Присъствието на Марс също може да ни накара да се почувстваме разгорещени или заредени за нещо. За нас ще бъде предизвикателство да поддържаме баланса на емоциите си. Възможно е да изразим гнева си, да сме по-агресивни. Важно е да се пазим от конфликти, но пък и не бива да задържаме в себе си онези емоции, с които искаме да покажем онова, което чувства душата ни. Важното е да го направим по разумен начин. Имаме нужда да се освободим от гнева, за да можем по-лесно да продължим напред.

Енергията на пълнолунието може да ни накара да кажем нещо прибързано, за което да съжаляваме, или да подхрани емоциите ни по начин, от който по-късно може да се почувстваме малко засрамени. Ако сме сбъркали спрямо някого, не бива да сме твърде горди, извинението не е срамно.

Практиката е тази, която ни учи как да изразяваме гнева си така, че да не действаме разрушително.

Друга планета, която ще бъде активна по време на пълнолунието в Близнаци е Нептун. Той е планетата на интуицията и сега може някои наши предположения да се потвърдят.

Снимка: iStock

Коментирай
Здраве и красота