Свободно време

„Да изследваме роботиката“ и „Да изследваме Космоса“ радват децата с важни факти

Луксозните книги ще запознаят децата с много полезни и вълнуващи факти за роботиката и Космоса

20.12.2022г. / 12 26ч.
Аз жената
Снимка: Noble Star Books.

Снимка: Noble Star Books.

Поредицата „Чудесата на познанието“ на издателство Noble Star Books представя в детайли сфера от науката – първите две издания са „Да изследваме роботиката“ и „Да изследваме Космоса“. Двете луксозни издания правят обзор на темите и поднасят информацията в напълно достъпен, в същото време научен подход на деца на възраст 8-9 години и по-големи. В 48 страници, с илюстративен материал и балансирано поднесена и умело структурирана информация двете книги са чудесен избор за всеки любознателен млад учен.

Книгата „Да изследваме роботиката“ от поредицата „Чудесата на познанието“ представя в детайли роботите и техния дизайн, еволюция и приложение.

Роботиката е клон на науката и инженерството и се занимава със създаването на устройства, които могат да се движат и да реагират на сензорни данни. Някои роботи се управляват от изкуствен интелект. Днес роботите имат широко приложение за изпълнение на задачи с висока степен на точност.

Най-просто казано роботиката е използването на интелигентни машини или „роботи“, които да помагат на хората в изпълнението на ръчни дейности. Ако роботите извършват скучни, опасни или неприятни задачи, животът ни може да бъде по-продуктивен и по-приятен. Вкъщи роботите започват да изпълняват домакински задължения, помагат ни да учим и да се забавляваме. Във фабриките роботите помагат на все повече компании да произвеждат и доставят богата гама от продукти. Роботизираните технологии постоянно се усъвършенстват и в комбинация с изкуствения интелект намират все по-полезни приложения.

Авторът Дейвид Смий е предприемач и посланик на STEM обучението и основател на AniBotics – производител на роботи за деца под формата на животни. Посланието на компанията му е чрез обучение на децата за живота и животинския свят в различни страни по света по забавен и интересен за тях начин – чрез роботика и изкуствен интелект, да се обърне повече внимание на опазването на околната среда и животинските видове. Дейвид работи в сферата на образователната роботика от години. Дейвид Смий стои зад редица технологични изобретения в сферата на комуникациите, т. нар. „умни домове“ и роботиката. Той е част и от екипа, разработил видеофона Relate 2000 през 1993 г.

Книжката „Да изследваме Космоса“ от поредицата „Чудесата на познанието“ представлява информативно приключение във Вселената. Информацията за планетите, за нашата Слънчева система, за изследването на необятния Космос ще привлече малките читатели.

Любопитни ли сте какво представлява Вселената? Замисляли ли сте се някога за многобройните мистерии и загадки, които я съпътстват? Дали Вселената ще спре да съществува един ден и какво ще се случи със Слънцето? Какви картини рисуват звездите в нощното небе?

Отговорите на всички тези въпроси ще откриете в увлекателното пътешествие в Космоса. Изследвайте вулканите на Марс, пръстените на Сатурн, кратерите на нашата Луна и опустошителната буря на Юпитер, която сякаш няма край…

Издател е Noble Star Books – издателство, създадено през пролетта на 2022 г. До момента с логото на Noble Star Books са излезли пет книги – „Как да насърчим осъзнатост при децата“ на Шели Мърфи, PhD, практическо ръководство за насърчаване на осъзнатост при децата; детският роман „Ветман и неговите бионични животни“ на д-р Ноел Фицпатрик, както и триизмерната картинна книжка „Елфите и обущарят“. През ноември се появиха и първите две заглавия от поредицата „Чудесата на познанието“ – „Да изследваме роботиката“ и „Да изследваме Космоса“.

Следващата книга на издателството – детско фентъзи за деца на възраст 10+ ще се появи в началото на следващата година.

Коментирай