Свободно време

Топ 5 европейски дестинации и кога е най-изгодно да пътуваме до тях?

В Барселона е интересно през цялата година

22.12.2022г. / 12 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: eSky.bg

Снимка: eSky.bg

Най-популярните градове в Европа винаги са желани дестинации за пътешествениците от цял свят. Ако и вие искате да посетите Атина, Париж, Рим, Лондон или Барселона, тогава вижте кога цените на полетите са най-изгодни. Анализът е изготвен от онлайн платформата за пътувания eSky.bg.

Започваме с един от най-романтичните европейски градове – Париж. Най-евтините билети дотам можете да закупите за полети през януари, февруари (с изключение на Свети Валентин) и март. Средната цена на билета за това тримесечие през 2022 г. е била 89 евро.

Ако си мечтаете за посещение на Рим, тогава резервирайте полет за city break през първите месеци на годината. През 2022 г. средната цена на билетите за полети през първото тримесечие е била 64 евро и двойно по-висока през октомври, ноември и декември.

Лондон е друга топдестинация, която всеки трябва да посети поне веднъж в живота. За да пътувате изгодно до английската столица, планирайте пътуването си през второто или последното тримесечие на годината. Средната цена на самолетен билет за април, юни и юли 2022 г. е била едва 92 евро, докато за октомври, ноември и декември – 116 евро.

В Барселона е интересно през цялата година, затова спокойно можете да съобразите пътуването си до каталунската столица с цените на полетите. Самолетните билети до Барселона през април, юни и юли 2022 г. са стрували средно по 164 евро, а през първото тримесечие – 104 евро.

Столицата на южната ни съседка е друга притегателна точка за пътешественици от целия свят. Най-изгодните полети до Атина са в началото на годината или през късната есен и зимата. И в двата случая средните цени са около 150 евро.

Докъдето и да изберете да пътувате, ще ви бъде по-изгодно, ако планирате детайлите предварително, завършват от онлайн платформата за пътувания eSky.

Коментирай