Свободно време

Любо Ганев гостува в „Златните“ по Bulgaria ON AIR

Президентът на волейболната федерация с откровено интервю в сутрешния блок „България сутрин“ на 23 декември

22.12.2022г. / 14 36ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

Забележителният спортист, записал срещу името си множество успехи, а днес продължава да ги умножава, но вече като президент на федерацията по волейбол, Любо Ганев, ще бъде специален гост в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR този петък, 23 декември, от 07:00 часа.

Пътят на Ганев във волейбола започва от родния му град Русе, където тренира в отбора на „Дунав Русе“. След това спортистът заминава за София и кариерата му продължава в ЦСКА, за който се състезава седем години. През 1991 г. взема решение да пробва възможностите си като волейболист в Италия, където се изгражда като професионалист. През последната си година като активен състезател Любо Ганев играе един сезон в гръцкия „Арис“, с който става шампион. Той играе за мъжкия национален отбор от 1985 до 1998 година и е носител на бронзов медал от световното първенство във Франция през 1986 г.

През 1998 г. Любо прекратява спортната си кариера и се насочва към бизнеса. След волейбола се изявява като актьор в няколко продукции, става рекламно лице на различни продукти и водещ на телевизионно шоу в България и Италия. Днес всичко това е зад гърба му, а на преден план е ръководството на федерацията и развитието на волейбола у нас.

За страстта към спорта, какво е научил в Италия, кои са силните и слабите му страни като волейболист, за представянето на националния отбор и какви са бъдещите планове на Любо Ганев – не пропускайте да научите от разговора с него този петък, 23 декември, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Коментирай