Свободно време

Мария Чакърдъкова: Изминах дълъг път, но съм щастлива, защото това е моето място

Синът ми пее „Лудо младо“ на всички деца в детската градина, радва се талантливата изпълнителка

26.01.2023г. / 10 06ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив.

Снимка: личен архив.

Срещаме се с Мария Чакърдъкова, дъщерята на славея от Пирина – Николина Чакърдъкова, само две седмици преди големите им съвместни концерти в зала 1 на НДК на 11 февруари. За двете талантливи певици времето до спектаклите е изпълнено с много репетиции, подготовка и вълнение. Какво да очакваме от концертите и с какви изненади ще зарадват публиката, ще разберем от разговора ни с Мария Чакърдъкова.

Освен за музика, чаровната изпълнителка ще повдигне завесата и на личния си свят, за да ни разкаже повече за семейството си, за хобитата си и как успява да се поддържа във форма.

Мария, намираме ви в трескава подготовка за големия ви концерт с Николина Чакърдъкова в зала 1 на НДК на 11 февруари. Как върви подготовката?

Вълнувам се много, защото на 11 февруари публиката ще види една невероятна картина от музика, песни, танци, костюми, невероятни декори, подготвили сме много изненади. Започнахме с нагласата, че ще имаме едно представление, но билетите много бързо се изчерпаха и сега ще имаме две – едно от 17.00 часа и едно от 20.00ч. Подготовката кипи с пълна сила. Всеки ден репетираме с оркестъра, с танцьорите, иска ни се всичко да бъде изпипано до най-малкия детайл и хората в залата да се наслаждават на красотата, която ще им поднесем.

Предполагам, че сте подготвили много изненади за публиката. Можете ли да ни издадете малко, какво да очакват почитателите ви?

 Изненадите ще започнат още в началото на концерта и до края ще им представяме различни картини, наситени с различни емоции. Ще се наслаждават на феерия от светлина, музика, вихрени танци, ще пеем, ще танцуваме... Дълго време чаках този момент, работих много и сега нашата публика ще ме види в една нова светлина.

Подготвили сме една прекрасна постановка, която съчетава много песни, танци, ще ме видите в мои води – вихрена, емоционална. Нямам търпение. Шегувам се, че съм като бомба със закъснител. Толкова дълго се подготвям, че сега нямам търпение да избухна на сцената и да дам цялата любов, енергия, която съм натрупала през това време.

Подготвям и нов костюм, надявам се всичко да е готово за концерта и най-вече, иска ми се да си подарим с нашите почитатели един незабравим български празник! Искаме всичко да е изпипано, затова на 04.02 в Кюстендил ще представим предпремиерно отново в два концерта от 16ч. и от 19ч., генерална репетиция за НДК, и нашата публика в Кюстендил ще чуе за първи път най-новите ни песни.

 

 

Свързани статии

Не за пръв път ви предстои да излезете на една сцена с майка ви. Какво е усещането вече да сте разпознаваем артист и да поемате по свой музикален път?

Знаете ли, сега като ми казвате, че вече съм разпознаваем артист се просълзявам, защото ми е като в сън и дори още не мога да го повярвам. Толкова години го мечтах, толкова много труд положих, че понякога не мога да повярвам, че вече е факт.

Пътят, който изминах дотук е много дълъг, труден, но съм безкрайно щастлива, защото това е моето място, на сцената се чувствам най-добре, публиката ме зарежда и умора няма, защото обожавам работата си. Пътят, по който избрах да вървя е да бъда продължител на делото, стила, марката „Николина Чакърдъкова“. Никак не е лесно, но се чувствам достоен продължител. Има още много да уча, благодаря на целия екип, с който работим заедно и вярвам, че с времето ще покажем още много красиви неща.

Предизвикателство е да изпълняваш песни заедно с една от най-обичаните изпълнителки в България. Това амбицира ли ви?

 Това да пееш редом до Николина Чакърдъкова на първо място е отговорност, мотивация, гордост и един постоянен стремеж към това да даваш повече и повече от себе си във всяко едно отношение. Стремеж всеки път да надскачаш себе си и възможностите си, да не спираш да се учиш и развиваш, да работиш много. Тя е много критична и винаги съм искала да се гордее с мен, да бъде удовлетворена от това, което съм показала. Радвам се, че ми се довери и че вече заставаме рамо до рамо, равностойни на сцената и когато пеем заедно ми е най-хубаво на сцената, мисля, че и хората усещат това.

Сега фокусът ви е насочен към големите концерти, но какво още ви предстои през тази година? Ще записвате ли нова песен и ще видим ли нов видеоклип през 2023-а?

 Сега целият фокус е насочен към 11 февруари, но след тези два концерта почти веднага се залавяме за работа и за всичко, което ни очаква през пролетта и лятото. Радвам се, че вече графикът започва да се запълва. Ще бъда гост на много фестивали, събори, празници на градовете из цялата страна. Ще имаме много срещи с публиката. Много младоженци ме канят на техните сватбени тържества – лятото е много натоварено.

Разбира се, ще имам нови песни, надявам се да направим красиви видеоклипове. Заредена съм с много енергия, с много идеи, които се надявам да реализираме. Сцената, срещата с публиката ми дават много и ме правят истински щастлива, всички емоции, които съм натрупала ще видите през цялата година претворени в музика, песни и танци.

Позволете ни да надникнем за малко в личния ви свят. Вие сте майка на две прекрасни деца, а съвсем скоро синът ви навърши 4 години. Как успявате да съчетавате родителските ангажименти с активната музикална кариера? Разчитате ли на помощ от близките или успявате да се справяте и сама? Ако е така, споделете ни как успявате.

 Успявам да съчетавам всичко, защото имам незаменима помощ от цялото ми семейство. Когато пътувам аз съм спокойна, защото семейството ни ми помага. Благодаря им, защото това ми дава вътрешното спокойствие да работя, да творя, винаги мога да разчитам на мъжа ми, баща ми, свекърва ми, майка ми, когато е вкъщи също помага.

Имаме график, всеки знае кога къде ще бъда. Нашата работа предполага гъвкаво работно време и за мое голямо щастие имам възможност да отделям много време на децата си и те по никакъв начин не усещат моята липса. А когато ме виждат щастлива, усмихната, заредена и те се радват, и те са щастливи.

Вече знаят всички песни, синът ми пее „Лудо младо“ на всички деца в детската градина, нашият свят – на сцената, вкъщи неминуемо се преплита.

 

Свързани статии

Относно поддържането на добра форма и красива визия имате ли определени бюти ритуали, към които се придържате? Работата ви изисква често да нанасяте тежък грим, който неминуемо се отразява на състоянието на кожата. Как се грижите за нея? Спазвате ли специален режим?

 Със сигурност нашата професия изисква да изглеждаме добре, аз много танцувам, трябва да бъда във форма на сцената. Сега за концерта на 11 февруари съм на специален хранителен режим, свалих ненужните килограми, натрупани през бременността и сега се чувствам много добре. Наистина на концерти сцената изисква по-тежък грим, почиствам много добре лицето, използвам и възстановяващи продукти.

Ходя всеки месец на козметик, за да освежавам кожата, да я почистват от натрупаните през месеца грим, да премахнат умората от честите пътувания... Това ми доставя голямо удоволствие, това е моето време. Обичам много да ходя на фризьор, на маникюр, като всяка млада жена отделям време за себе си.

С това натоварено ежедневие остава ли ви време за почивка или за любимо хоби? Как обичате да разпускате в свободното време?

 Свободно време почти нямам, особено сега, когато се подготвяме за концертите, времето е разчетено до най-малката подробност. Но винаги се старая да прекарвам време с децата ми, това е моята почивка. Обичам да се разхождаме, да играем сред природата, това ме зарежда, а вечер, когато заспят, със съпруга ми си правим киновечери.

Какво е твоето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

 Скъпи читатели, бъдете живи и здрави. Нека отворим сърцата си за доброто, за положителното. Желая ви да откриете това, което ще ви прави истински щастливи и удовлетворени. И нека имаме всички повече късмет и домовете ни да бъдат изпълнени с любов. Слушайте хубава българска народна музика!

Снимки: личен архив.

Коментирай