Свободно време

Плутон влиза във Водолей на 23 март

Настъпват интересни промени

22.03.2023г. / 10 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 23 март Плутон влиза в знака на Водолей. Плутон е планетата на дълбоката трансформация. Той управлява циклите на смъртта и прераждането. Неговата енергия е много силна и след „огъня, който изгаря ненужното, от пепелта се възражда нещо ново“. Плутон се свързва с нашето подсъзнание, с нещата, които сме „замели под килима“.

Той представлява и нашите най-дълбоки желания, страхове. Движи ни през постоянен цикъл на „смърт и прераждане“, докато се трансформираме в най-пълния си потенциал. Но разбира се, доколко ще му позволим да отдаде енергията си, зависи от нас и нашето ниво на съзнание. Плутон често води и до край на нещо, но ни насочва и в посока на това къде се крие силата ни.

В периода от януари 2008 година до 23 март 2023 година той прекара време в знака на Козирог и е време да премине във Водолей. Това се случва за първи път от над 200 години. Докато беше в Козирог, той е засегнал проблеми, свързани с големия бизнес, материализма, финансовия сектор, законите и разпоредбите.

В знака на Водолей можем да забележим трансформация в области, свързани с технологии, изкуствения интелект, общността, хуманитаризма. Транзитът на Плутон във Водолей активира трансформация в определена област от живота ни, но коя ще е тя зависи от наталната карта на всеки.

Плутон често носи енергията на обсебване, пристрастяване, отпускане, смърт, прераждане, разкриване на тайни, поставяне под въпрос на живота и целта на живота, борби за власт, сочат западни астролози. Ще мине време, докато разберем какви уроци е искала да ни предаде тази планета.

Това е на лично ниво. От друга страна, на колективно ниво транзитът най-вероятно ще ни донесе трансформации, свързани с използването на технологии и изкуствен интелект, ще засегне отношенията ни с другите, целите и мечтите ни, свободата.

Знакът на Водолей управлява групите и общността, независимостта, иновациите, така че можем да очакваме много промени и разкрития и в тази посока. Каквото и да се случи, докато Плутон е в този зодиакален знак, това може да предвещава някои от промените, които предстоят. Плутон във Водолей поставя началото на много лични промени и за всеки зодиакален знак.

Промените, които ни носи Плутон във Водолей, вероятно ще бъдат бавни, прекъсвани от непредсказуеми събития, но това, което е пуснато в движение, ще остане в движение.

Снимка: iStock

Коментирай