Тази седмица, на 24 март, от 7:00 часа в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, гостува двукратният олимпийски шампион по спортна стрелба – Таню Киряков. Наскоро знаменитият спортист навърши 60 години, като юбилеят му е и повод за припомняне на неговата забележителна спортна кариера.

Двата върха в кариерата на световноизвестния стрелец са злато на олимпиадата в Сеул 1988 на 10 м въздушен пистолет и злато на олимпиадата в Сидни 2000 на 50 м пистолет. Във визитката му блестят още бронз на олимпиадата в Атланта 1996 на 10 м въздушен пистолет, като той става и три пъти европейски шампион. Повече от 20 години Таню Киряков е фактор в елита на световната стрелба. Той участва на 6 олимпиади, на които записва уникален рекорд в 12 изпитания.

Кой е най-точният му изстрел, защо не успява да вземе златен медал на олимпиадата в Барселона, на какво се гневи в българския спорт и на какво иска да научи състезателите си по стрелба – зрителите ще научат този петък, 24 март, от 07:00 часа в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.