Свободно време

Меркурий влиза в Телец на 3 април – възможни са успехи, но и загуби

Комуникацията е земна, но не са изключени конфликти

03.04.2023г. / 13 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

На 3 април 2023 година Меркурий влиза в знака на Телец и ще остане там до 11 юни. Това е един по-дълъг период от типичните три седмици на Меркурий в знак поради предстояща ретроградност на планетата на комуникацията и мисълта.

Когато Меркурий е в Телец, нашето мислене е земно, стъпили сме здраво на земята. Здравият разум властва над по-фантазното мислене. Предпочитаме изпитаните и верни начини на мислене и комуникация, не се увличаме по несигурни нови пътища.

Женски хороскоп за април

Но Меркурий в Телец крие и риск от ограничено, прекалено консервативно или закостеняло мислене. Търсим удобни решения и мисловни процеси, рутинна, преднамерена или монотонна работа.

Меркурий е планетата на комуникацията, интелекта и търговията, докато Телецът символизира началото, индивидуалността и увереността. Когато Меркурий преминава през него, комуникацията може да стане по-директна, смела и настоятелна. Чувстваме се по-уверени, като изразяваме своите мнения, идеи и желания и не се колебаем да предизвикваме другите или да поемем рискове. Това може да доведе до по-оживени дебати, преговори. Но тук не са изключени и спорове, недоразумения и импулсивни решения.

Хубавото е, че се чувстваме по-мотивирани да инициираме нови проекти, да научаваме нови умения или да преследваме целите си с повече енергия. От друга страна обаче, въпреки че Телецът не бърза, може да сме леко неспокойни, на моменти и нетърпеливи. В някои случаи може да не се стигне и до завършване на започнатото.

4 зодии, за които април ще е фантастичен

Транзитът на Меркурий в Телец също може да повлияе на търговията и финансите, да сме по-склонни да поемаме рискове, да инвестираме в нови начинания или да правим импулсивни покупки. Това може да доведе както до печалби, така и до загуби, в зависимост от обстоятелствата. Транзитът стимулира иновациите и креативността, особено в области като технологии, медии и развлечения.

Като цяло неговото влияние може да се усети като повишена самоувереност, умствена енергия, поемане на риск и потенциални предизвикателства, свързани с импулсивност, нетърпение и конфликти. Бихме могли да балансираме всичко това със стратегическо мислене, търпение.

Как да балансираме блокираната гърлена чакра

Сега не е време за фантазии, а за фокусиране върху нещата, които ще ни донесат най-осезаемите резултати. Вместо да измисляме нови креативни подходи на предвиждане и правене на нещата, трябва да се придържаме към това, което знаем, че работи сега.

Меркурий обикновено се отличава с гъвкавост, но Телецът е може би най-малко гъвкавият от всички зодиакални знаци. Така че, докато Меркурий пътува през него, позицията ни може да се противопостави на различни идеи, концепции или факти. Важно е да не губим способността си да останем отворени, за да можем да преодолеем тази упорита съпротива към всичко, което е ново или различно.

На 21 април Меркурий става ретрограден в Телец, а какво ни очаква, предстои да разберем.

Снимка: iStock

Коментирай