Свободно време

Как да балансираме блокираната гърлена чакра

За повече хармония

24.03.2023г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за чакрите – нашите енергийни центрове в тялото. Възможно е различни фактори от преживяванията ни да блокират някоя от чакрите ни, а понякога и повече от една чакра. Днес обръщаме внимание на гърлената чакра. Тя ни позволява да изразим себе си. Свързана е със знанието, мислите, способностите за преценка, мъдростта, креативността, искреността и стабилността. Гърлената чакра се намира близо до основата на врата и се счита за център на изразяването.

Кои са признаците на блокирана гърлена чакра:

1. Проявявате негативно поведение – Ставате арогантни, манипулативни или измамни.

2. Страхувате се от конфликти – Страхът от конфликт е индикация за блокирана гърлена чакра. Може да станете по-нервни, когато казвате истината, може дори да ви е трудно, може да ви е страх да защитите себе си, само и само да не стане конфликт със съответния човек.

3. Често страдате от здравословни проблеми – Като възпалено гърло, астма, анемия, умора, световъртеж, имате проблеми със слуха и зъбите, изпитвате болки в шията, имате проблеми с щитовидната жлеза, имате главоболия.

5 кристала за прочистване на аурата от негативна енергия

4. Имате ниско самочувствие – Липсата на достатъчно увереност и самоуважение също може да е признак на блокирана гърлена чакра.

5. Трудно ви е да изслушвате другите – Това може да се дължи на факта, че сте потънали в мислите си или се опитвате да измислите какво да кажете по-нататък.

Камъни за баланс на сърдечната чакра

6. Изпитвате страх да изразявате себе си пред другите – Това е сигурен знак, че енергийното ви поле е блокирано.

7. Вие се самоизолирате – Това също е знак за блокирана гърлена чакра.

8. Чувствате се по-малко креативни от обикновено – Потиснатата креативност е знак за това, че се борите да изразите себе си.

Хубавото е, че има начин да възвърнем баланса на гърлената ни чакра. Някои камъни са сочени за такива, тъй като притежават положителна и силна енергия. Вижте тук кои са.

По какви други начини бихме могли да я балансираме?

1. Съсредоточете се върху дишането си – Така ще можете да облекчите стреса, да се освободите от токсините. Освен това ще стимулирате областта на гърдите и гърлото, което балансира чакрата ви.

8 признака на токсична независимост

2. Правете йога – Тя спомага за освобождаване на напрежението в близост до енергийните полета в тялото, като помага за възстановяване на потока на енергия.

Свързани статии

3. Дръжте шията и гръбнака си подравнени – Правилната стойка при седене, ходене, стоене е много важна, тъй като в противен случай се натрупва стрес и напрежение. Това може да доведе до главоболие, умора, блокиране на гърлената чакра.

4. Освободете всички негативни емоции – Към тях спадат усещания за вина, нараняване от минали травми, негодувание, гняв, завист.

5. Използвайте силата на синия цвят – Но не прекалявайте с него, разбира се. Синьото е цветът, свързан с тази чакра. Може да го добавите под някаква форма в дома си, като чаша за кафе, в маникюра си и т. н.

 

Коментирай
Свободно време