Свободно време

„Спестовни идеи за моята кухня“ – как да управляваме рационално семейния бюджет

Как да организирате кухнята така, че готвенето и домакинската работа да ви вдъхновяват

11.04.2023г. / 05 53ч.
Михаела Лазарова
„Спестовни идеи за моята кухня“ – как да управляваме рационално семейния бюджет

Практически наръчник за домакинството написаха с много любов за българските жени Десислава Тодорова и Анастасия Салабашева. Книгата „Спестовни идеи за моята кухня“ вече е на книжния пазар и започва да се налага като хитово заглавие.

„Написахме тази книга за всички заети жени, търсещи нови начини да организират деня си така, че да не робуват на готвенето и чистенето в кухнята. За тези, които искат да прекарват повече време със семейството си навън, но и да не се лишават от домашния уют! Ако се научите как да пазарувате разумно, няма да се налага да правите компромис с качеството, защото ще купувате само най-необходимото. Вече няма да изхвърляте излишна храна и ще пестите пари!“, уверяват авторките.

Салабашева и Тодорова са включили в книгата полезни съвети от нашите майки и баби, най-лесно приложимите трикове за готвене, пазаруване и разумно управление на семейния бюджет.

Ето и акценти от „Спестовни идеи за моята кухня“:

  • Как да организирате кухнята така, че готвенето и домакинската работа да ви вдъхновяват, а да не бъдат досадно и натоварващо задължение;
  • Как да пазарувате изгодно, без да правите компромис с качеството на продуктите;
  • Как да готвите така, че да оползотворите всички продукти;
  • Как да планирате седмичното меню така, че никога вече да не изхвърляте храна;
  • Как да се възползвате от седмичните промоции в супермаркетите, така че да натрупате запаси, които ще ви спасят, ако в края на месеца сте „на червено“.
  • План за организация на готвенето за цялата седмица, така че да не прекарвате часове в кухнята вечер, когато сте уморени от работа;
  • Идеи за бюджетни продукти, които са полезни и здравословни колкото новите и модерни „супер храни“.

„Спестовни идеи за моята кухня“ е безценно четиво в помощ на жените, без значение каква професия упражняват, дали прекарват повече време в дома или развиват собствен бизнес.

Съветите и практическите насоки за управление на бюджета, организацията на пазаруване и готвене, планиране на домакинските дейности, ще са от полза за всяка жена.

Авторките на книгата имат респектиращ опит в планирането и управлението на бюджети. Десислава Тодорова развива частен бизнес, повече от 15 години е предприемач, по образование е бакалавър по масови комуникации. Анастасия Салабашева има над 20-годишен опит като търговски директор в български компании и в момента защитава докторантура по продуктов дизайн.

Горещо препоръчваме книгата за всяка домашна библиотека, оригинална е и за подарък, който би изненадал приятно всяка българска жена.

Коментирай