Свободно време

40,7% от ръководните позиции във Филип Морис Интернешънъл са заети от жени

Компанията представи Интегриран годишен доклад за устойчиво развитие за 2022 г., който отразява прогреса в трансформацията ѝ

27.04.2023г. / 09 45ч.
Мария Дуковска
Диляна Якова.

Диляна Якова.

Филип Морис Интернешънъл потвърждава амбицията си да се превърне в компания без тютюнев дим до 2025 г., като ускорява темпото на своята трансформация. Това показват бизнес резултатите за 2022 г. в четвъртия Интегриран годишен доклад на компанията, който беше представен на специално събитие пред българските медии.

Най-новият доклад отразява напредъка на компанията в изпълнението на нейната основна цел – да изгради бъдеще без дим, като насочи ресурсите си за разработване, научна обосновка и отговорна комерсиализация на бездимни алтернативи, които са с намалена вреда и са по-добър избор за всички пълнолетни пушачи, които иначе биха продължили да пушат. В допълнение, компанията инвестира все повече и в продукти за подобряване качеството на живот и в областта на здравеопазването с цел да разшири дейността си в дългосрочен план в тази посока.

Освен това компанията постига зададената си цел 40% от ръководните позиции да са заети от жени, като към момента това са 40,7%.

Устойчивостта е сърцевината на нашата бизнес стратегия. Първият ни най-важен приоритет е пълнолетните пушачи да откажат цигарите и да преминат изцяло на по-добри алтернативи. Вече имаме близо 25 млн. пълнолетни потребители в световен мащаб, които са преминали на нашите бездимни алтернативи и целта ни е те да достигнат 40 млн. до 2025 г. Искаме промяната да се случи максимално бързо и затова се опитваме да привлечем всички заинтересовани страни“, каза генералният мениджър на Филип Морис България Демиан Пинтос пред българските медии. Той изтъкна, че в България вече около 10 % от пълнолетните пушачи или 230 000 потребители използват бездимните алтернативи на компанията и това е наистина много добър резултат за 5-те години от пускането им на българския пазар.

Ние сме първата тютюнева компания, която се е ангажирала да спре да произвежда и предлага цигари след определен период от време. И затова инвестираме все повече като разширяваме нашето портфолио от бездимни алтернативи. От близо 25 млн. потребители в световен мащаб, които използват нашите бездимни алтернативи, 18 млн. са спрели изцяло цигарите“, коментира и Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България.

Осъзнавайки колко е важно да се намалят отпадъците след потребление, Якова изтъкна и напредъка на компанията в изпълнението на програмите за връщане на бездимни устройства и консумативи. От тази година 86 % от върнатите в централизираните пунктове за рециклиране IQOS устройства в света се рециклират, за да се намали и въздействието върху природата.

Здраве и красота