Свободно време

Габриела Георгиева: Имаме нужда от повече жени лидери, чийто глас да се чува

Интервю с мениджъра на едно от най-модерните заведения в София – Mascaret Disco Bar and Diner

17.05.2023г. / 15 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: личен архив.

Снимка: личен архив.

Габриела Георгиева е млада и амбициозна дама, която е мениджър на едно от най-популярните и успешни заведения в София – Mascaret Disco Bar and Diner в Студентски град. Преди да се насочи към Mascaret Disco Bar and Diner, дълги години работи в туристическата индустрия и вярва, че именно тя е спомогнала за изграждането ѝ като професионалист. Ето какво споделя тя за предизвикателствата пред жените предприемачи и мениджъри, както и каква е тайната на успеха.

Споделяте, че сте от семейство на предприемачи и сте възпитана в духа на търговията. Трудно ли е да си жена предприемач в България? Какви са предизвикателствата, с които се срещате? Както и може би някои предразсъдъци?

В този живот няма нищо лесно. Доста трудно е да бъдеш мотиватор или лидер, който вдъхновява. В България имаме нужда от повече жени лидери, чийто глас да бъде чут и споделян. Вярвам, че лидерът трябва да се стреми да мотивира и променя към добро поне живота на хората, които са пряко подчинени в екипа му.

Управлявате заведение в Студентски град в София. Как успявате да привлечете клиентите? Кои са най-важните неща, на които залагате в професионален план?

Със сигурност най-трудното нещо беше да пренебрегна личния си живот и да положа всички усилия, за да бъда добра в това, което правя. Наемането на подходящи хора също е едно от предизвикателствата. Третото предизвикателство е сблъсъкът с критиката от хора, които предупреждават за последствията от неуспешния бизнес.

Забелязвате ли промяна в навиците на клиентите, стават ли по-взискателни спрямо обслужване, продукт и представяне?

Привличането на нови клиенти в заведението се получава чрез промоции, силно онлайн присъствие, отстъпки за рождени и имени дни. Най-важните неща са хигиената, добрата кухня, доволните клиенти и личното отношение към всеки един от тях.

Планирате ли някакви новости и изненади за клиентите в заведението, което ръководите?

Да! До дни отваряме нашата нова прохладна градина. Също така подготвяме новото ни лятно меню с разнообразни кулинарни предложения.

Браншът на ресторантите и баровете е силно конкурентен, особено в столицата. Кои са силните ви страни, според вас, които ви помагат да сте предпочитани и харесвани от клиентите? Как печелите доверието им?

Конкурентните предимства на „Mascaret“ са безкомпромисното отношение на качеството на продуктите, с които работим и правилната им обработка. Приготвянето на ястията се прави по всички съвременни изисквания. Абсолютно всичко се пържи с патешка мас, а месата се приготвят в така наречения „Josper“ на дървени въглища. Нашите клиенти имат на разположение безплатен денонощен паркинг, прохладна лятна градина, модерен интериор с удобни сепарета, студени коктейли и ароматни наргилета.

 

Какво бихте посъветвали дамите, които ни четат и биха искали да се занимават с предприемачество, но все още не събират достатъчно смелост?

Бих посъветвала всеки, който иска да се занимава с предприемачество, първо да повярва в себе си и да отдаде цялото си време и енергия на проекта, който започва.

Бихте ли споделили няколко тенденции за вкуса на младите клиенти, които ви правят впечатление?

Младите клиенти налагат разнообразяване на менюто, налагането на нови елементи и стилове при поднасянето на храната.

Вашето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Пожелавам на всички да бъдат здрави, както те така и семействата им! Помнете, че единствената стратегия, която е обречена на провал, е непоемането на рискове.

 

Свободно време