Свободно време

3 неща, които да спрете да носите още сега

Ако все още носите някое от тези неща, побързайте да ги оставите в миналото

14.08.2023г. / 16 23ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

В медиите и блоговете изобилства от статии от този порядък - 5 неща, които да носим след 30; 10 неща, които да носим след 40 и т.н. В нашия сайт този тип статии също не са рядкост. Разбира се, има смисъл от тях и надяваме се, че са полезни на аудиторията. И в тази статия ще отделим внимание на три неща, които никоя жена не бива да носи и ден повече.

Ако вече сте спрели да ги носите - добре, вие сте мъдра дама. А ако не сте, побързайте да се отървете от тях, за да живеете един много по-позитивен и пълноценен живот.

Ето кои са те.

Спрете да носите вината на миналото

Свързани статии

Мислехте, че ще говорим за дрехи, нали? Всъщност, макар тези три неща да не са материални, те ни нанасят много по-голяма вреда от всяка грозна или не добре ушита дреха, която бихме носили. Защото тези неща ни потискат, отразяват се на настроението ни много повече, отколкото неудобна дреха или обувки.

Вината на миналото, гузната съвест за направените грешки или лоши избори, това е нещо, което не бива да носим в настоящето, а още по-малко в бъдещето. Миналото е свършено, бъдещето е неясно, и това, с което разполагаме е само днешният ден. Да го изживеем без вина и без негативни емоции. Опитайте и ще видите колко по-добре ще се почувствате без тази "дреха".

Спрете да носите напрежението непрекъснато да се доказвате и харесвате на другите

Свързани статии

Има ли по-неприятно нещо за носене от този натиск нонстоп да сме на ниво, да сме уверени, да сме силни, дори непобедими, да сме харесвани и одобрявани от всички? Едва ли. И аз съм носила тази дреха, понякога все още я обличам, но с все по-малко желание. Защото тя натоварва, носи стрес, потиска настроението и почти никога не води до положителна емоция. Дреха, без която ще живеем по-щастливо и пълноценно.

 

Спрете да носите тежестта на очакванията на другите, дори и на самите себе си

Свързани статии

Още една дреха, без която ще се чувстваме по-свободни и по-истински, а именно бремето да правим това, което другите очакват от нас. Да живееш, за да изпълниш нечии очаквания е може би най-тежкият начин да изживеем този дар - животът. И тъй като той е наш подарък, трябва да бъде изпълнен с нешата, които ни харесват първо на нас, и после на другите.

Ако все още носите тази извехтяла дреха, да се съобразявате с чужди очаквания и разбирания за живота ВИ, може би е време да я захвърлите в кпша за боклук или най-малко, да я окачите за дълго в дрешника. 

Коментирай