Свободно време

Венера влиза в Лъв на 5 юни – търсим повече внимание

Ето за какво да внимаваме

05.06.2023г. / 14 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

На 5 юни, планетата на парите, красотата и любовта – Венера, преминава в знака на Лъв. Тя ще остане там до 8 октомври 2023 г. Любовта е великолепна, докато Венера е в Лъв, но от друга страна ни кара да сме твърде щедри с парите. Сега това, което ще ни захранва в любовен план е вниманието, признанието, утвърждаването и обожанието на другите към нас.

Венера в Лъв обича да бъде обожавана, глезена и да ѝ се възхищават. Гордостта и страстта са отличителните белези на този планетарен цикъл. През този период егото ни може да се повиши. Негативният аспект на това разположение е преувеличаване на чувствата ни, както и екстравагантността ни.

Месечен хороскоп за юни

Цикълът на Венера в Лъв може да бъде силно или печелившо време за състезания, лотарии, партита, отдих, търговия с изкуство и други. Щедростта и топлотата допринасят за способността ни да черпим правилните ресурси. Можем да имаме непреодолимо желание да изпъкнем, да бъдем забележителни и да се почувстваме специални през този период.

Това, което трябва да знаем е, че от 22 юли до 3 септември Венера ще бъде ретроградна. В този период любовта може да е по-скоро като едно представление, да имитира изкуство. Затова е важно да не слагаме розовите очила, но и да не преиграваме. От друга страна, можем да помислим върху онези объркани части от любовния си живот. Възможни са обаче завръщания на партньори от минали връзки.

Женски хороскоп за юни

Как можем да използваме енергията на Венера в Лъв по време на нейния дълъг престой в този знак? Лятото определено ще ни предостави много възможности за романтика, привличане на нова любов. Срещите могат да бъдат приятни събития, продължаващи с часове.

Какви предизвикателства могат да изникнат пред нас?

Когато Венера е в Лъв, всички ще искаме внимание и то в големи дози. Но когато нашите приятели, семейство и любовни партньори не могат да го дадат, тогава може да станем раздразнителни, избухливи.

Нещо, което ще си напомним това лято е, че любовта е двупосочна улица. Няма нищо лошо в това да искаш да бъдеш ценен и обожаван, но ако няма баланс в това, което даваме и получаваме, то тогава може да има и разочарования. Също така не бива и да се опитваме да засенчим другите.

Периодът обаче е подходящ за събуждане на стари желания, да бъдем кристално ясни за това, което наистина искаме и имаме нужда в любовта и не само, да се разделим с това, което вече не ни служи.

Конкуренцията може да стане жестока по време на ретроградността на Венера в Лъв, затова трябва да сме внимателни.

Снимка: iStock

Коментирай