Свободно време

Ретрограден Плутон в Козирог на 11 юни – време е за промени

Планетата ще ни покаже слабите ни места

10.06.2023г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ретроградната фаза на Плутон започна на 1 май. Тя ще продължи до 10 октомври. Плутон е най-отдалечената планета от Земята, така че ефектите от неговото обратно движение са склонни да ни влияят на колективно ниво. На 11 юни той се връща в знака на Козирог и ще остане така до 20 януари 2024 година.

Плутон владее нашите страхове, тайни, нужди от власт и контрол. Плутон е този, който извлича най-тъмните части от нас към светлината, принуждавайки ни да идентифицираме местата, където са необходими промени.

От друга страна, Козирогът е знак за успех и сила, способен да прегърне интензивността на Плутон и да насочи неговата трансформираща енергия там, където е най-необходима. Тази мощна комбинация има способността да промени света като цяло, смятат западни астролози.

Хубавото е, че Плутон и Козирог имат някои общи неща. И двете са ориентирани към успеха и властта, ефективни са при изпълнение на задачи. Това разбира се ще направи и нас жадни за успехи. Но негативното е, че има риск да отхвърлим чуждите идеи по време на този транзит; да не сме особено толерантни към противоположните възгледи.

Плутон ще иска от нас да оставим след себе си негативни модели и структури, които вече не работят в наша полза. Често това включва определено ниво на разрушение. Тази планета трябва да „разруши“ миналото, за да можем да изградим новото.

Тъй като Плутон е най-далечната планета, той има най-широк обсег, влияейки върху цялото човечество, повече отколкото на всеки отделен човек. Като общество, Плутон в Козирог ни принуждава да се изправим пред чувствата си относно властта и корпорациите. Това са областите на фокус на Козирог и присъствието на Плутон тук може да ни даде особено негативна представа за хората и институциите, които са на контролиращи позиции.

Докато Плутон е ретрограден всяка година, той предизвиква дълбока, истинска промяна в живота ни. Докато енергията на Плутон обикновено се излъчва глобално, ретроградният Плутон се фокусира върху нас като индивиди, нашите негативни модели и лъжите, които си казваме.

В знака на Козирог ретроградният Плутон ни принуждава честно да обмислим целите си и начините, по които се саботираме. Това, че една цел е била цел от дълго време, не означава, че е правилният път. Да се придържаме към вече начертаните си планове, защото се страхуваме от промяна или да започнем отначало, няма да доведе до това да се почувстваме добре от нашите постижения.

Плутон няма да пропусне да ни покаже слабите ни места, но това е за хубаво, защото така ще можем да трансформираме негативното си поведение и в крайна сметка да се окажем на възможно най-доброто място.

Снимка: iStock

Коментирай