Свободно време

Ретрограден Сатурн на 17 юни – мързелът остава на заден план

Време е за успехи

17.06.2023г. / 07 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В периода от 17 юни до 4 ноември 2023 г., Сатурн ще бъде ретрограден в знака на Риби. За тази планета е известно, че прекарва около 6 месеца в годината в ретроградност, но тази ретроградност е изключително важна, тъй като това е първият път, когато Сатурн ще прави това в зодиакалния знак Риби, откакто влезе в него през месец март.

Освен това, часове след като Сатурн стане ретрограден настъпва и новолуние в Близнаци, което ще засили енергията на неговата ретроградност.

Какво трябва да знаем за тази планета?

Сатурн се смята за главен учител на зодиака. Носи някои предизвикателства, уроци, но те ни помагат в това да растем и да разгърнем максимално своя потенциал. Всеки път, когато Сатурн е активен, той може да донесе някои осъзнавания, но също така и много награди, ако сме готови да полагаме усилия.

Сатурн ни напътства да поемем отговорност за живота си, да се научим как да създаваме граници. Това е енергия, която ни вдъхновява да бъдем амбициозни, да се целим високо. Но Сатурн също може да представлява проблеми с мъжествеността, бащините фигури или авторитета.

Докато той се движи ретроградно, ни насочва да прегледаме миналите си действия и да видим къде сме забравили да поемем отговорност или да поставим граници. Това особено важи за последните няколко месеца. Можем да помислим за това кои събития се появяват отново в живота ни, за да можем да ги преоценим. На повърхността може да излязат проблеми с нашата креативност, ограничения и блокажи или с емоционалното ни здраве.

Сатурн иска да сме отговорни за действията и живота, който желаем да водим. Ако нещата не вървят както искаме, то той ни кара да се изправим срещу тях и ни мотивира да предприемем необходимите стъпки, за да променим живота си към по-хубаво. Но докато Сатурн е ретрограден, енергията му може да е бавна, ето защо е важно да бъдем търпеливи.

Има вероятност да се почувстваме блокирани или несигурни как да продължим, но това чувство на блокиране е само, защото трябва да си дадем време, за да достигнем до същината на проблема. Важно е да се съсредоточим върху това, което сме в момента.

Сега целта на Сатурн ще бъде да насърчи личностното ни израстване, мъдростта и зрялостта. В живота ни се появяват резултати, напредък и най-вече посока към набелязаната цел. Но Сатурн изисква зрялост, отговорност и целеустременост. Време е да оставим зад себе си мързела или онези навици, които ни пречат да осъществим мечтите си.

Коментирай