Свободно време

Меркурий премина в Близнаци – успехи в работата

Не бива да бързаме

14.06.2023г. / 13 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

На 11 юни планетата на комуникацията – Меркурий, премина в зодиакалния знак Близнаци, където ще остане до 26 юни. Меркурий и известна и като планетата на интелекта. Когато е във въздушните Близнаци, то ние ставаме по-обективни и умствено гъвкави. Това е време, в което сме насърчени да поемем огромна глътка свеж въздух и да оставим любопитството да научи умовете ни как да бъдем отново млади.

Меркурий е свързан с факти, идеи и начини за предаване на тази информация. Близнаци е въздушен знак, свързан с креативността и разума. Ето защо, когато планетата е в този зодиакален знак, мислите ни стават много и бързи.

Всичко, което трябва да знаете за зодия Близнаци

Меркурий и Близнаци обичат фактите и данните. Отворени теми като философия, смисъла на живота и други проблеми с голямата картина стават по-малко важни за нас, когато Меркурий се премести в този знак. Поради това начинът да изразим себе си, мислите си ще бъде много по-лесен за всички нас. Въпреки това истината може да бъде трудна за намиране.

Когато Меркурий е в Близнаци, ние сме особено любопитни. Склонни сме да изпитваме повече удоволствие от придобиването на познания по много теми, вместо да се задълбочаваме в някоя конкретна.

Този транзит ни носи и положителни неща. Не само бихме могли да подобрим начина си на комуникация, но и да поставим началото на нови идеи. Разбира се не бива да бързаме, а трябва да внимаваме при изпълняването на всичките си задачи.

Тест: Изберете таро карта и вижте дали ще се сбъдне вашето желание

Меркурий е най-близката планета до Слънцето. Успехи, кариерно израстване могат да очакват хората, които се занимават с дизайн, писане, изобщо хората с творчески професии. Планетата може да помогне за оживяването на нови връзки, личния ни живот като цяло.

Бъдете внимателни около 16 юни, тъй като Меркурий е в квадрат със Сатурн в Риби. Прекомерното мислене може да попречи на отговора на проблем, който имаме да разрешим. Новолунието в Близнаци на 18 юни също ни носи интересни събития, като ни дава пространство да формираме намерения за това как искаме да се свързваме с другите чрез нашите умове, нашите мисли и идеи.

А пък на 26 юни е ден, в който трябва да сме особено внимателни, тъй като Меркурий в Близнаци прави квадрат с Нептун в Риби, а Марс в Лъв е в квадрат с Уран в Телец. Всеки транзит би бил хаотичен сам по себе си, но заедно те създават перфектна буря от потенциално объркване и непредсказуемост. Забавете се с всичко рисковано през този ден, тъй като плановете може да се объркат.

Снимка: iStock

Коментирай