Свободно време

На 28 юни 2023 г. УниКредит Студио ще представи „Живот извън картината“

Изложба на талантливия художник Иван Тодоров

27.06.2023г. / 12 26ч.
Мария Дуковска
На 28 юни 2023 г. УниКредит Студио ще представи „Живот извън картината“

Картината е първообраз на човешкото желание да предава образи и да обединява духа с материята. „Живот извън картината“ изследва сложната амалгама по създаване на картини и техните вътрешни и външни измерения чрез средствата на живописта и холографското изображение. Разглежда се картинното пространство, преведено на различни езици; човешката фигура в рамките на платното и прожекцията на движещия човек. В изящното изкуство, по-конкретно живописта, борбата на художника е неизмерима с материята, която олицетворява духа и неговите състояния. Затова прожекцията изследва обекта – нереален, неплътен и в някакъв смисъл в минало време, затворен в своя темпорален континуум.

Творческият път на Иван Тодоров започва в Художественото училище в град Плевен, специалност „Живопис“, където неговият дядо го насърчава още от ранна детска възраст да рисува. Заради умението на дядо му да сътворява човешка фигура с лекота и само с няколко движения на молива, човекът се превръща в най-голямото вдъхновение за Иван – неговият дух, съзнанието му, присъствието му в света, но най-вече върху платната. Иван продължава развитието си в Национална художествена академия и вече има зад гърба си десетки изложби и изяви.

Изложбата „Живот извън картината“ е в партньорство с Национална художествена академия. Откриването ще бъде на 28 юни от 18:00 часа и може да бъде разгледана в УниКредит Студио на пл. „Света Неделя“ № 7 до 14 юли, всеки делничен ден между 10:00 и 18:00. Информация за откриването можете да научите в страницата във Facebook.

Проектът е финансиран с подкрепата на „Национален фонд култура“ – програма „Дебюти 2022/23“.

Коментирай